19 / 04 / 2024

Türkiye'nin büyümesini inşaat sektörü sırtladı!

Türkiye'nin büyümesini inşaat sektörü sırtladı!

Türkiye, 2017’de yüzde  7.4 büyüyerek G20 birincisi oldu. AB ortalamasının 3 katı büyüme gerçekleştiren Türkiye, Çin ve Hindistan’ı geçti. Büyümeyi vatandaşın harcamaları ve inşaat sırtladı.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin etkisi ile birlikte 2016 yılının üçüncü çeyreğinde 27 çeyrek sonra ilk kez küçülen Türkiye ekonomisi, hükümetin ekonomiyi canlandırmak için aldığı tedbirlerin etkisiyle 2017'de adeta büyüme destanı yazdı. Türkiye, 2017'nin son çeyreğinde yüzde 7.3, yılın tamamında ise yüzde 7.4 büyüdü.
 
Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türkiye yüzde 7.4'lük büyüme oranıyla G20, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Avrupa Birliği (AB) ülkelerine fark attı. AB ortalamasının 3 katı büyüyen Türkiye, dünyanın en hızlı gelişen ekonomilerinden Çin ve Hindistan'ı geride bırakarak G20'de zirveye çıktı.

Türkiye nin büyümesini inşaat sektörü sırtladı!

VATANDAŞ GÜVENDİ, HARCADI
Büyümenin temelini vatandaşın tüketimi ile inşaat yatırımlarından oluştu. Tüketimini geçen yıl yüzde 6.1 artıran vatandaş yüzde 7.4'lük büyümenin 3.74 puanını yani yarısını tek başına karşıladı. Yatırımlarda yıllık artış yüzde 7.31 olurken, büyümeye katkısı 2.16 puan olarak belirlendi. İnşaat yatırımlardaki artış yüzde 12 olarak gerçekleşti.

Türkiye nin büyümesini inşaat sektörü sırtladı!

Türkiye nin büyümesini inşaat sektörü sırtladı!


Geri Dön