29 / 03 / 2024

Türkiye'nin EURO 2024 için en büyük kozu modern statlar!

Türkiye'nin EURO 2024 için en büyük kozu modern statlar!

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliğine aday olan Türkiye, 9 kentteki 10 modern statla turnuvayı düzenlemek istiyor.



 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İsviçre'nin Nyon kentinde 27 Eylül Perşembe günü 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2024) ev sahibinin belli olacağı organizasyon öncesinde, Türkiye'nin en önemli kozlarının başında modern ve yeni stadyumlar geliyor. 

Türkiye'nin EURO 2024 ev sahipliği için belirlediği 10 stadın 8'i kullanımda. UEFA'ya teslim edilen dosyada, İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nın yıkılacağı ve yeniden yapılacağı, yeniden inşa edilecek Ankara'daki stadın da turnuva için hazır olacağı belirtildi. Antalya Stadı'nda da iyileştirme çalışmalarının yapılacağı taahhüt edildi.

EURO 2024 için Atatürk Olimpiyat Stadı ve Türk Telekom Stadı (İstanbul), Bursa Büyükşehir Belediye Stadı (Bursa), Antalya Stadı (Antalya), Yeni Eskişehir Stadı (Eskişehir), Gaziantep Stadı (Gaziantep), Konya Büyükşehir Belediye Stadı (Konya), Medical Park (Trabzon), Yeni Kocaeli Stadı (Kocaeli),  Ankara  Stadı (Ankara) UEFA'ya gönderilen dosyada yerini aldı.

Türkiye nin EURO 2024 için en büyük kozu modern statlar!


Türkiye 4. adaylığında çok daha iddialı


EURO 2024'e yeni ve modern statları ile devletin güçlü desteğini de arkasına alarak aday olan Türkiye, Almanya ile ev sahipliği için yarış halinde.

Türkiye ve Almanya'nın aday olduğu EURO 2024 ev sahipliğini kazanacak olan ülke, 27 Eylül Perşembe günü İsviçre'nin Nyon kentinde düzenlenecek organizasyonda belli olacak.

Türkiye nin EURO 2024 için en büyük kozu modern statlar!

Servet Yardımcı: Bu kez fazlasıyla hazırız


UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Servet Yardımcı, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamadaTürkiye'nin ev sahipliği için bu kez fazlasıyla hazır olduğunun altını çizerek şu şekilde konuşmuştu:

"Bu kez biz fazlasıyla hazırız. Çünkü sözlerimizin ve yükümlülüklerimizin de ötesine ulaştık. Bu mücadeleyi başka bir ülkenin üstlenmesi adına değişim istiyoruz. Rusya, Dünya Kupası'nı ilk kez ve en başarılı şekilde düzenledi. Türkiye de niye ilk kez ve en başarılı şekilde Avrupa Şampiyonasını düzenleyemesin?"

Türkiye'nin coğrafik konumuna da değinen UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Yardımcı, Türk Hava Yolları'nın gün geçtikçe büyüdüğünü ve yaklaşık 200 farklı noktaya uçtuğunu belirterek, turnuvanın farklı noktalara da yayılması için bunun fırsat olduğunu ve Türkiye'nin her açıdan turnuvayı düzenlemeye hazır olduğunu söyledi.

Servet Yardımcı, "Şimdi geleneksel bir Avrupa ülkesi yerine Türkiye'nin bu büyük organizasyonu düzenleme ayrıcalığını üstlenme zamanı olmalı." dedi.

 


Geri Dön