16 / 04 / 2024

Türkiye'nin ilk dört ayında bu modellerde yüzde 34 rakam arttı!

Türkiye'nin ilk dört ayında bu modellerde yüzde 34 rakam arttı!

Türkiye'de üretilen Ford, Renault, Fiat ve Toyota marka araçların binek sedan ve ticari modellerinde ihracat yüzde 34 arttı. Türkiye, Ocak-Nisan döneminde 545 mlyon dolarlık satş gerçekleştirdi.



Türkiye'nin, bu yıl ocak-nisan döneminde ABD'ye yaptığı otomotiv ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34 artarak 545 milyon dolar oldu.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) gezi düzenledi. OİB öncülüğünde ABD’nin Michigan eyaletine 9-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Otomotiv Sektörel Ticaret Heyeti organizasyonuna Türkiye’den 19 otomotiv firması katıldı.

TÜRK VE AMERİKAN OTOMOBİL FİRMALARI İŞBİRLİĞİ ZEMİNİ ARIYOR

Organizasyonda Türk ve Amerikan otomotiv firmaları, otomotivde karşılıklı iş birliği imkanları ve ticaretin artırılmasına yönelik önemli toplantılar gerçekleştirdi. 5 gün süren gezi programı sırasında, Türk otomotiv firmalarının temsilcileri, ABD’li ithalatçı ve toptancı firmaların satın alma yetkilileri ile ikili görüşmeler yaptı.

Türk heyeti, gezi kapsamında General Motors’un Detroit’teki merkezini ziyaret etti. General Motors üst düzey yöneticilerine sunum yapan heyet, tesisleri de gezdi. Türk otomotiv heyeti, ayrıca İllinois Ticaret Bürosu ve Detroit Bölgesel Partnerlik Ajansı ile bir araya gelerek bilgilendirme sunumu da yaptı. Heyet gezisinde firmalar, Autozone, Manfield, Auto Value Dearborn Heights firmalarını da ziyaret etti.

Türkiye nin ilk dört ayında bu modellerde yüzde 34 rakam arttı!


Geri Dön