19 / 04 / 2024

Türkiye'deki işsizlik rakamları açıklandı! Toplamda kaç işsiz kişi var?

Türkiye'deki işsizlik rakamları açıklandı! Toplamda kaç işsiz kişi var?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından şubat ayı işsizlik verileri açıklandı.TÜİK verilerine göre, şubatta dar tanımlı işsiz sayısı bir önceki aya göre 178 bin kişi azalarak 3 milyon 579 bin oldu.



İSTİHDAM EDİLENLERİN SAYISI ARTTI

2022 yılı Şubat ayında istihdam edilen kişi sayısı bir önceki aya göre 90 bin artarak 30 milyon 6 bin kişiye ulaştı. Öte yandan istihdam oranı ise değişmeyerek yüzde 46,6'da kaldı. Bu oran erkeklerde yüzde 64,0 iken kadınlarda yüzde 29,6 oldu.

Şubat 2022'de işgücü bir önceki aya göre 87 bin kişi azalarak 33 milyon 585 bin kişi oldu. İşgücüne katılma oranı ise 0,2 puan azalarak yüzde 52,2 oldu. İşgücüne katılım oranı erkeklerde yüzde 70,6, kadınlarda yüzde 34,2 oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön