19 / 04 / 2024

Türkiye'nin Otomobili için Honda fabrikasına ilgimiz oldu!

Türkiye'nin Otomobili için Honda fabrikasına ilgimiz oldu!

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, TOGG'un, Honda Türkiye'nin Şekerpınar fabrikasının global kararla kapanacak olması sebebiyle bu fabrikaya ilgileri olduğunu belirtti. Karakaş, "Orada geldiğimiz noktada Honda'nın stratejik öncelikleriyle ve fabrikayı kapatma tarihleriyle bizim süreçlerimiz içerisinde bir



TOGG tarafından, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş’ın katılımıyla Türkiye'nin Otomobili'yle ilgili online basın toplantısı gerçekleştirildi. 

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, "Marka beğeni endeksine baktığımız zaman kısa sürede yüzde 73 gibi bir artış olduğunu gördük. Bu bizi TOGG markasıyla devam etme konusunda cesaretlendirdi. Biz TOGG markasıyla devam ediyoruz. Bunu yaparken tabii ki gerek Türkiye'de gerekse yurt dışında pazarlarımızda çok değişik isim alternatiflerini de ölçerek test ederek bu sonuca vardık" diye konuştu. Anadolu Ajansı'ndan Abdulselam Durdak'ın haberine göre; Pandemi döneminde birçok projenin durduğunu fakat TOGG projesinin devam ettiğini vurgulayan Karakaş, bu projenin 15 yıllık bir proje olduğunu ve 1-2 yıllık veya 6 aylık değişimlerin önceden hesaplandığını veya projeye dahil edildiğini belirtti.

"Honda fabrikasına ilgimiz oldu"

TOGG'un, Honda Türkiye'nin Şekerpınar fabrikasının global kararla kapanacak olması sebebiyle bu fabrikaya ilgisi olup olmadığı sorusunu da cevaplayan Karakaş, şöyle konuştu: 

"Tabii ki ilgilendik burayla. Yani ülkede böyle bir değer varken, açıklanmışken de belli bir noktadan sonra kapatılacağı ilgilendik. Hatta ilgilenirken sadece Honda Türkiye ile değil Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla ve Honda Japonya ile beraber değerlendirdik. Ama orada geldiğimiz noktada Honda'nın stratejik öncelikleriyle ve fabrikayı kapatma tarihleriyle bizim süreçlerimiz içerisinde bir uyuşmazlık olduğu için bunu hayata geçiremedik. Ama diğer taraftan da bizim açımızdan baktığımızda oradaki değer 25 senelik bir üretim alt yapısından ziyade oradaki otomobil dünyasının otomotiv birikimiydi."


Geri Dön