19 / 04 / 2024

Türkiye'nin tünel projeleri dünyaya tanıtıldı!

Türkiye'nin tünel projeleri dünyaya tanıtıldı!

Türkiye’de inşaat sektörü için çok önemli bir sivil toplum kuruluşu olarak karayolu, metro, su ve atık su tünellerinin projelendirilmesini gerçekleştiren TÜNELDER çalışmalarını sürdürüyor.



Türkiye’de inşaat sektörü için çok önemli bir sivil toplum kuruluşu olarak karayolu, metro, su ve atık su tünellerinin projelendirilmesinden, yapımına ve kullanımına kadar tüm faaliyetlerini gerçekleştiren TÜNELDER (Tünelcilik Derneği) çalışmalarına uluslararası boyutta devam ediyor.

 

Derneğin ev sahipliğinde 2 - 3 Aralık 2017 tarihlerinde İstanbul’da Wyndham Grand Levent Hotel’de gerçekleşen, uluslararası konukların da sunum yaptığı TUNNEL TURKEY 2017 “Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu”nda, ülkemizde Tünel yapımının geldiği son nokta, kullanılan yeni teknikler, devlet yatırımları, karşılaşılan zorluklar ve Dünya’daki yeni gelişmeler konuşuldu. 

 

İstanbul’daki Metro Uzunluğu Hedefi 2019’da 400 Km
Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu'nda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile İstanbul’da planlanan, inşaatı devam eden ve hizmete giren onlarca tünel projesinin, ekonomik büyüme için önemi konuşuldu. 

 

Sempozyum konuşmacıları;  devam eden metro tüneller projelerinden bilgiler verdiler. Konuşmacılar; çalışmaların ve yatırımların devlet desteği sayesinde çok hızlı ilerlediğini, 1 yıl sonra İstanbul’daki metro hatlarının toplam uzunluğunun 400 kilometreyi bulacağını belirttiler. 

 

Ayrıca, Tünelcilik Derneği (TÜNELDER) tarafından Türkiye Tünelciler Günü olarak ilan edilen 3 Aralık, sempozyumun son gününde katılımcılara verilen akşam yemeğinde kutlandı.


Geri Dön