26 / 04 / 2024

Türkiye’nin üç büyük ilinde ekmeğe zam! İstanbul, Ankara ve İzmir’de ekmek ne kadar oldu? İşte detaylar…

Türkiye’nin üç büyük ilinde ekmeğe zam! İstanbul, Ankara ve İzmir’de ekmek ne kadar oldu? İşte detaylar…

Ekmek fiyatlarının 7 liraya bile ulaştığı ülkemizde İstanbul, Ankara ve İzmir’den bir ekmeğe zam haberi daha geldi. İşte detaylar…



"2 LİRA DAYANILACAK GİBİ DEĞİLDİ"

SÖZCÜ'ye konuşan Nama, “2 liraya dayanılacak gibi değildi. 3 - 4 aydır ekmeği zararına satmış oluyorduk. Fırıncıların 210 gram ekmeği 5 liraya sattığı piyasada, 250 gramlık normal ekmeğin fiyatını 3 liraya çıkardık. Üzgünüz ama başka çaremiz şu anlık kalmadı. Üretimin devamlılığı, kurumun yaşaması için fiyat düzenlemesi kaçınılmaz” ifadelerini kullandı.

“UN % 80, MAYA % 81 ARTTI”

Ekmeğe zam gelen bir diğer illerden olan  Ankara  Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “Ankara Halk Ekmek’in üretmiş olduğu 250 gram ekmeğin perakende satış fiyatı, 8 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla kâr elde etmeden ve maliyetine 3 lira olarak belirlenmiştir. Piyasada 200 gram normal ekmek ise hala 4 liraya satılmaktadır”

“Her gün yaklaşık 1 milyon adet şeklinde üretilen 250 gram Halk Ekmek ile vatandaşlarımızın bütçesine büyük miktarda katkı sağlanmaktadır. Bu şekilde, maliyetlerin sürekli ve soluksuz biçimde artmasına rağmen uzun süre Halk Ekmek'te fiyat artışı olmamış, un stoku bitene dek zararına satışlar devam ettirilmiştir.

Önceki fiyat artışının olduğu 2 Mart 2022 tarihinden bu yana unda % 80, mayada % 81, elektrikte % 67, doğalgazda % 75, işçilikte % 37, nakliye - büfe payı maliyetinde % 39 ve diğer kalemlerde ise (amortisman, bakım vb.) % 17 fiyat artışı yapılmıştır. Maliyetlerdeki bu yüksek artışlar Halk Ekmek'te de fiyat artışını zorunlu hale gelmiştir.”

İZMİR’DEN DE EKMEĞE ZAM HABERİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek'in üretmiş olduğu ekmeğin fiyatı, % 20 artışla 2. 5 TL’den 3 TL’ye yükseldi.

Belediyenin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklama ise artan maliyetlere dikkat çekildi. Yazılı olarak yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İzmirliye ucuz ve sağlıklı ekmek yapmak için üretip Halk Ekmek Büfeleri'nde kâr almadan sattığımız ekmek fiyatında aşırı artan maliyetler sebebi ile düzenleme yapmak zorunda kaldık. 08.08.2022 Pazartesi gününden itibaren satılan ekmeğimizin fiyatı 2. 5 TL yerine 3 TL olacaktır." 

Türkiye’nin üç büyük ilinde ekmeğe zam! İstanbul, Ankara ve İzmir’de ekmek ne kadar oldu? İşte detaylar…

EDİTÖR NOTU: Bu haber 6 Ağustos 2022 tarihinde saat 11.35'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,41 Türk Lirası, euro 18,37 Türk Lirası, altının gramı ise 1036 Türk Lirası değerinde.

Bankaların promosyon yarışı devam ediyor! Emekliler 7 bin 500 liraya kadar promosyon alabilecek!

Euro aynı şekilde devam ediyor! Tutabilene aşk olsun! Euroda son durum ne? Euro/TL'de son dakika 6 Ağustos 2022

İş yeri sahibi olmak isteyenlere TOKİ müjdesi geldi! İş yerleri 20 yıl vade ile satılacak

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön