26 / 04 / 2024

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.



Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu.

Sözcü Gazetesi'nden Yaşar Anter'in haberine göre; Galip Gür, birliğin amacını ve özellikle Kovid-19 salgını süreci ardından Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

Türkiye nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Gür “Dünyanın her yerindeki cennet koylar, doğa, tarih ve kültürel miraslar hepimize ait. Birliğimizin amacı bu güzellikleri en doğal biçimiyle insanlığa ait ve gelecek nesillere olduğu gibi bırakılması için turizmde deneyimli ülkeler ile turizmi yeni gelişmekte olan ülkeleri bir araya getirerek ortak çözüm önerileri, ortak projeler üretmek” açıklamasında bulundu. 

Galip Gür yaklaşık 50 senedir turizm sektöründe olduğuna dikkat çekerek, “Bodrum'da turizm 1950'li yılların sonunda ev pansiyonculuğuyla başladı. Babam Rüştü Gür Bodrum'un ilk turizm derneğinin başkanı ve ilk otelcisi. Eskinin balıkçı ve süngerci kasabası, hatta sürgün yeri olan Bodrum'da otuz yıl önce bir adet 5 yıldızlı otel açıldığında çok sevinmiştik. İstihdam artacaktı ardından eğlence mekanları açıldı. Ardından koylar dev otellerle doldu, adeta beton yığınına dönüştü. Oysaki Bodrum'un ev pansiyonculuğu ile başlayan turizmi, butik otel tarzında devam etmeliydi” diye konuştu.

Türkiye nin ünlü koylarında imar kirliliği!

KONTROLSÜZ TURİZM BODRUM'UN KABUSU

Dünyanın en zengin kişilerinin tatil amacıyla Bodrum ve Ege kıyılarına gelmesinin en önemli sebeplerinin cennet koyların güzellikleriyle huzura kavuşmak olduğuna vurgu yapan Gür, “Kontrolsüz turizm Bodrum'un kabusu. Milyonlarca yıllık koylarımızı korumalıyız, korumazsak ileride hiçbir şey kalmayacak” şeklinde konuştu.

Bodrum'da kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Hangi ilçelerde yazlık ev fiyatları uçtu?


Geri Dön