29 / 03 / 2024

Türkiye'nin ilk yerli tramvayı İpekböceği vatandaşlara tanıtıldı!

Türkiye'nin ilk yerli tramvayı İpekböceği vatandaşlara tanıtıldı!

Türkiye'nin ilk yerli tramvayı "İpekböceği"nin prototipi, Bursa Kent Meydanı'nda vatandaşlara tanıtıldı.



Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Durmazlar Holding tarafından üretilen Türkiye'nin ilk yerli tramvayı "İpekböceği"nin prototipi, Kent Meydanı'nda vatandaşlara tanıtıldı.


İpekböceği, kent merkezinde araç gürültüsü, egzoz gazı kirliliği ve yoğun araç trafiğini azaltmak amacıyla tasarlanıp üretildi.


Prototip olarak yapılan ve inşaatı tamamlanmak üzere olan Heykel Garaj T1 Tramvay Hattı'na gece özel araçlarla getirilen tramvay, Kent Meydanı'nda, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Yerli Tramvay Proje Danışmanı Taha Aydın gözetiminde raylara indirildi.


Aydın ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ile İpekböceğini inceleyen Altepe, yaptığı açıklamada, yerli tramvay ile bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.


Bursa'nın bu gururunu vatandaşlarla beraber yaşamak istediklerini belirten Altepe, şunları kaydetti:

"Türkiye projesi olan yerli tramvayı, Bursa olarak biz ürettik. Üretimi yapan firma, açtığımız ihalede en uygun teklifi verince bu araçlardan 6'sını satın aldık. Şehir içi tramvay hat inşaatımız da tamamlanma aşamasına geldi. Yaklaşık iki ay sonra bu araçlarımız yolcu taşımaya başlayacak. İstedik ki halkımız, yolculuk yapacağı bu araçları yakından görsün. Dünya standartlarında, benzerlerinden eksiği değil fazlası olan bu araçlarımızla kent içi ulaşıma kalite gelecek. Görüntü, gürültü ve egzoz gazı kirliliği ortadan kalkacak. Bu araçlarımız, geçtikleri tüm caddelere değer katacak."


AA


Geri Dön