29 / 03 / 2024

Türkiye'ye 6 yeni stadyum müjdesi!

Türkiye'ye 6 yeni stadyum müjdesi!

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ imkanlarıyla Ankara, Elazığ, Erzincan, Hakkari, Şırnak ve Edirne'de yeni stadyumlar inşa edilecek.




Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ve belediyelerin bütçeleriyle açılan 14 stadyuma, proje ve ihale süreci tamamlanan 6 yeni stat daha eklenecek.

Ankara, Elazığ, Erzincan, Hakkari ve Şırnak-Cizre Stadyumu proje, Edirne Stadyumu ise şu an ihale aşamasında bulunuyor. Edirne Stadyumu,  TOKİ  kaynaklarıyla, diğer statlar ise GSB bütçesiyle futbolseverlerin hizmetine açılacak.

Yeni stat projeleri arasında yer alan ve  Ankara  19 Mayıs Stadı'nın yerine yapılması planlanan yeni stat için 500 milyon TL'lik bütçe öngörüldü.

Milli Takımlar Stadyumu şeklinde planlanan tesis 7 gün, 24 saat sistemine göre hayata geçirilecek. Projesinin yüzde 80'i tamamlanan tesis için 2017-2018 futbol sezonu sonunda yoğun bir çalışma olması bekleniyor.

Ankara'daki stadyum, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) standartlarına uygun şekilde yapılacak. Bu kapsamda yetkililer arasında gerçekleştirilen görüşmelerde istenilen 25 standardın, 24'ü şu an için gündemde bulunan projede yer aldı.

Ankara Stadyumu 3 sene içerisinde bitirilecek ve başkentteki futbolseverlerin hizmetine açılacak.

820 milyon liralık bütçe


GSB ve TOKİ imkanlarıyla yapılarak Türk futboluna kazandırılacak 6 yeni stat için 820 milyon liralık bütçe ayrıldı.

En yüksek bütçeye sahip Ankara Stadyumu'nun yanı sıra Şırnak-Cizre Stadyumu ise 15 milyon TL'lik bütçesiyle en az para harcanacak tesis konumunda bulunuyor.

Elazığ ve Erzincan yüzer milyon, Hakkari 30 milyon ve Edirne Stadyumu da 75 milyon liralık bütçeyle hayata geçirilecek.

11 stadın inşası sürüyor


GSB, TOKİ ve belediyelerle ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında 11 stadyumun inşası da devam ediyor.

Adana, Batman, Çorum, Diyarbakır, Giresun, Hatay,  İzmir  (2), Karaman, Manisa (Turgutlu), Ordu'daki statların tamamlanması için çalışmalar devam ediyor.

Hayata geçirilecek yeni statlar, proje ve ihale aşamasındaki stadyumlarla Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliği için daha avantajlı konuma ulaşacak.

14 stadyum


GSB, daha önce TOKİ ve belediyelerle yaptığı protokollerle 14 stadyumu hizmete açmıştı. Afyonkarahisar, Antalya, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Malatya, Mersin, Sakarya, Samsun, Sivas ve Trabzon'a TOKİ, Bursa, Konya ve Manisa'ya da belediye protokolüyle statlar inşa edilmişti.

 


Geri Dön