19 / 03 / 2024

Türklerin Karadağ’dan aldığı konut sayısı 1500'ü aştı!

Türklerin Karadağ’dan aldığı konut sayısı 1500'ü aştı!

Era Gayrimenkul'ün yaptığı araştırmaya göre, Türklerin Karadağ'daki konut yatırımı ivme kazanırken Türkiye'deki kurumsal gayrimenkul danışmanlık markaları da bu ülkeye özel tanıtım etkinlikleri gerçekleştiriyor.



Türklerin Karadağ'daki konut yatırımları son yıllarda önemli oranda arttı. Era Gayrimenkul tarafından yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği ile 33 fasılın 32'sini açan, para birimini avroya çeviren Karadağ'a yabancıların ilgisi her geçen sene artıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yabancıların 2016 yılında 133 milyon avroluk gayrimenkul alımı yaptığı ülkede, bu rakam geçen yıl 200 milyon avroya yaklaştı. Sadece Türklerin son 3,5 senedeki alım tutarı ise 50 milyon avroyla zirve yaptı.

Türklerin, 2018 yılunda 2016 yılına göre konut alım tutarı 40 kat artarken, son 3,5 senede alınan konut sayısı 1500 adedi aştı. Türkler, emlak alımında, Rusya’dan sonra ikinciliğe çıktı.

Yaşanan bu yükseliş, Türkiye'deki kurumsal gayrimenkul danışmanlık markalarının da dikkatini çekti. Karadağ emlak piyasası özelinde ayrı bir çalışma başlatan Era Gayrimenkul ve diğer kurumsal gayrimenkul danışmanlık markaları, tüketiciler için Karadağ ile özel etkinlikler gerçekleştirmeye başladı.

Karadağ İstatistik Kurumu (Monstat) verilerine göre, 2018 yılında Karadağ'ı 2,2 milyon turist ziyaret ederken, bunlardan 50 binini de Türkler oluşturdu.

- Türkiye'den tanıtım turları başladı

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan The Pros ve Most Invest Yönetim Kurulu Başkanı Sanem Öztürk, Karadağ'da oluşan talebin sadece emlak yatırımcılarını değil, ülkedeki konut üreticilerini de harekete geçirdiğini, bu ülkede Türkler tarafından yapılan proje sayısının senelik 20'ye ulaştığını söyledi.

Most Budva Becici, Most Tivat Bogisici, Most Sveti Stefan, Most Tivat Radovici ve Most Budva Residence gibi projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Öztürk sözlerini şu şekilde tamamladı: "Türklerin artan talebi, bizim gibi Türk yatırımcıların motivasyonunu da artırdı. Markalı konut projelerini tanıtmak amacıyla etkinlikler düzenlemeye başladık. Bunlardan birisini de yakın zamanda İstanbul'da gerçekleştirdik. Türkiye'ye vize uygulamayan Karadağ’a ülkemizin ilgisi her geçen yıl artıyor. 2019'da Türkiye'den bu ülkeye giden ziyaretçi sayısının 70 bini açması bekleniyor." 

 

Türk emlak yatırımcısı rotasını Karadağ'a çevirdi!


Geri Dön