23 / 04 / 2024

Türklerin Karadağ yatırımları

Türklerin Karadağ yatırımları

Era Gayrimenkul'ün yaptığı araştırmaya göre, Türklerin Karadağ'daki konut yatırımı ivme kazanırken Türkiye'deki kurumsal gayrimenkul danışmanlık markaları da bu ülkeye özel tanıtım etkinlikleri gerçekleştiriyor.

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları 2 milyar dolara dayandı!

Türk vatandaşlarının yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları rakamlarında, 2023'te büyük bir yükseliş oldu. 2022 yılının toplamında 701 milyon dolar olan yatırım miktarı, 2023'ün ilk 11 ayında 1 milyar 918 milyon dolara yükseldi. İşte son dakika rakamları...

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Dünyaca ünlü kuruluş: 28 Mayıs sonrası Türkiye’ye yatırımlar artabilir!

Dünyaca ünlü finans kurumu Citibank’ın Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkmasıyla beraber yatırımların artabileceğini belirtti. Küresel ticarette de en kötüsünün geride kaldığının altını çizen Hafeez, Türkiye'nin büyük fırsatlar sundu

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket kuruldu!

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket bugün Üsküdar'da 16 milyon 150 bin TL sermaye bedeli ile İmre Barmmanbek, Mehmet Erol Çamur, Mehmet Murat Baltacı ortaklığında kuruldu.

Otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Dünyadaki otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Turizm sezonu yeni otel açılış haberleriyle start aldı. Kovid-19 salgınında da turizm yatırımları durmadı. Yeni marka ve tesisler hizmete sunulurken, inşaatı devam eden projelerin sayısı da oldukça fazla...

Katar Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Katar, Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor. Fabrika ve şirket alımlarını hızlandıran Katar, Türkiye'de birçok gayrimenkulün ve projenin de sahibi. Peki onlar neler?

İnşaatta stoklar eridi! Yeni yatırımlar hızlandı!

Kovid-19 salgını tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de gölgesinde bıraktı. İnşaat sektöründe salgının etkilerinin azalmasıyla beraber hareketlilik başladı. Sektörde stoklar tükendi, yeni yatırımlar için atağa geçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ulaştırma yatırımlarına 932 milyar lira harcadık!

Hasankeyf-2 Köprüsü Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ulaştırma yatırımları noktasında bugüne kadar 932 milyar lira kaynak kullandık'' diye konuştu.

Adil Karaismailoğlu: 2020 yılı ulaştırma altyapı yatırımları açısından çok verimli geçti!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "2020 yılı ulaştırma altyapı yatırımları açısından çok verimli geçti. 2021 yılı da bu yatırımların vatandaşımıza hizmet noktasında artarak devam edeceği bir yıl olacaktır inşallah." diye konuştu.

Ulaştırma başta olmak üzere, her alanda yatırımlarımıza devam edeceğiz!

Ankara Gölbaşı Şehir Geçişi açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ulaşım alanında yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Yabancılar konut yatırımlarında Türkiye’den vazgeçmiyor!

Yabancılara konut satışı geçen senenin aynı dönemine artış gösterirken, hali hazırda yatırım yapan yabancılar da Türkiye yatırımlarına yenilerini eklemeyi sürdürüyor.

PROKULE Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırımları hız kesmiyor!

PROKULE Türkiye Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Kurucu Ortağı Gökhan Gürlek, PROKULE Türkiye Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık firmasının bugünkü ulaştığı noktayı, yaptıkları yatırımları ve gelecek hedeflerini anlattı.

Katar'ın Türkiye’de inşaat yatırımları arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç yaptığı açıklamada, Katar'ın Türkiye’de son yıllarda özellikle finans, perakende, enerji, tarım ve inşaat gibi stratejik sektörlerde yatırımlarını artırdığını söyledi.

Türklerin Karadağ yatırımları Haberi

Türklerin Karadağ yatırımları

Türklerin Karadağ'daki konut yatırımları son yıllarda önemli oranda arttı. Era Gayrimenkul tarafından yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği ile 33 fasılın 32'sini açan, para birimini avroya çeviren Karadağ'a yabancıların ilgisi her geçen sene artıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yabancıların 2016 yılında 133 milyon avroluk gayrimenkul alımı yaptığı ülkede, bu rakam geçen yıl 200 milyon avroya yaklaştı. Sadece Türklerin son 3,5 senedeki alım tutarı ise 50 milyon avroyla zirve yaptı.

Türklerin, 2018 yılunda 2016 yılına göre konut alım tutarı 40 kat artarken, son 3,5 senede alınan konut sayısı 1500 adedi aştı. Türkler, emlak alımında, Rusya’dan sonra ikinciliğe çıktı.

Yaşanan bu yükseliş, Türkiye'deki kurumsal gayrimenkul danışmanlık markalarının da dikkatini çekti. Karadağ emlak piyasası özelinde ayrı bir çalışma başlatan Era Gayrimenkul ve diğer kurumsal gayrimenkul danışmanlık markaları, tüketiciler için...