24 / 04 / 2024

Türkmenistan Acil Durumlar Genel Müdürlüğü hizmete açıldı!

Türkmenistan Acil Durumlar Genel Müdürlüğü hizmete açıldı!

Türkmenistan"da Türk şirketlerinden Polimeks  İnşaat"ın inşa ettiği, Acil Durumlar Genel Müdürlüğü binası Devlet Başkanı  Gurbangulı Berdimuhamedov tarafından hizmete açıldı



Türkmenistan"da Türk şirketlerinden Polimeks  İnşaat"ın inşa ettiği, Acil Durumlar Genel Müdürlüğü binası Devlet Başkanı  Gurbangulı Berdimuhamedov tarafından hizmete açıldı.
               
Başkent Aşkabat"ta yapımı süren 1. Kışla projesi kapsamında inşa edilen  Savunma Bakanlığına bağlı Acil Durumlar Genel Müdürlüğü Binasının açılış törenine  Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov ile birlikte bakanlar kurulu üyeleri,  güvenlik birimleri yetkilileri,yabancı misyon şefleri ve Polimeks şirketi  yöneticileri katıldı.
               
İlk olarak Galkınış Anıtını açan Berdimuhamedov, daha sonra ülkenin  imarında söz sahibi şirketlerden Polimeks İnşaat tarafından yaklaşık 200 milyon  dolara inşa edilen Acil Durumlar Genel Müdürlüğü Binasının açılışını yaptı.  Berdimuhamedov, yeni binayı gezerek bilgi alırken, daha sonra Güvenlik Kurulu  Toplantısını gerçekleştirdi.
               
Binada   Afet Koordinasyon Merkezi bulunurken, ülkenin herhangi bir  bölgesindeki gelişmeleri yakından takip edebilecek teknolojiler ve koordinasyonu  sağlayacak iletişim sistemleri yer alıyor. Söz konusu proje 1 yılda tamamlandı.
               
şžu ana kadar 99 projeyi üstlenen Polimeks bunların 78 tanesini teslim  ederken, bu projelerin toplam maliyetinin de 5 milyar doları bulduğu belirtildi.  şžirket son olarak ilk etabı 2 milyar dolara 150 hektarlık alan üzerinde inşa  edilecek olan Olimpiyat Köyü projesini almıştı.
AA


Geri Dön