19 / 04 / 2024

TÜRSAB ana hizmet binası icradan satıldı!

TÜRSAB ana hizmet binası icradan satıldı!

Koronavirüsü sebebiyle zor günler geçiren turizm sektöründen bir kötü haber de TÜRSAB’dan geldi. Banka tarafından yapılan icra takibi neticesinde ise TÜRSAB ana hizmet binasının bulunduğu gayrimenkule haciz işlemi uygulandı ve bina geçtiğimiz günlerde ihale yoluyla satıldı.



Kültür ve Turizm Bakanlığı denetçileri tarafından mercek altına alınan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) borç batağında olduğu iddia edildi.

Sözcü'de yer alan habere göre, sektörden gelen şikayetler üzerine denetime tabi tutulan kurumun 2019 yılı sonu itibariyle 759 milyon 356 bin lira borcu bulunduğu belirtildi.

Yapılan incelemede TÜRSAB'a bağlı birlik ve kuruluşların hemen hemen hepsinin 2018 ve 2019 yıllarında zarar ettiği görüldü.

MERKEZ BİNASI İCRADAN SATILDI


TÜRSAB'a karşı bankalar, acenteler ve satıcılar tarafından 2018 ve 2019'da yaklaşık 30 adet icra takibi yapıldı. Kesinleşen dosyalara ait borç tutarı yaklaşık 126 TL olarak belirlendi.

Diğer bir yandan bir banka tarafından gerçekleştirilen icra takibi neticesinde ise TÜRSAB ana hizmet binasının bulunduğu gayrimenkule haciz işlemi uygulandı ve bina geçtiğimiz günlerde ihale yoluyla satıldı.

 

TÜRSAB'ın Beşiktaş genel merkez binası 100 milyon TL'ye icradan satışta!


Geri Dön