24 / 04 / 2024

Tuzla'da 50 bin metrekarelik arazi imara açıldı!

Tuzla'da 50 bin metrekarelik arazi imara açıldı!

Tuzla ilçesinde İller Bankası mülkiyetinde yer alan deniz kıyısındaki 50 bin metrekarelik alan yapılaşmaya açıldı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin konuyla ilişkin soru önergesi hazırladı...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yargının Tuzla ilçesinde İller Bankası mülkiyetinde yer alan deniz kıyısındaki 50 bin metrekarelik alanın yapılaşmaya açılmasına ilişkin ‘iptal’ kararını göz önünde bulundurmadı. 

Sözcü'de yer alan habere göre; CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, konuyu TBMM gündemine taşıdı ve soru önergesi sundu. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, konuya ilişkin şöyle konuştu:

- Mahkeme, imar ve şehircilik ilkelerine aykırı olarak yapılan plan için daha önce ‘yürütmeyi durdurma' ardından da ‘iptal' kararı vermesine rağmen neden ısrarınızın sebebi nedir?

- Olası bir Marmara depreminde toplanma alanı olarak ihtiyaç duyulabilecek bu alanının ticari bir alana dönüştürülmesinde, hangi kamu yararı görülmektedir?

- Bölgeye yeni bir yapılaşma getirerek bölgeyi adeta yaşanmaz kılacak bu plan değişikliği neticesinde oluşacak yeni nüfus yoğunluğu hesaba katılmış mıdır?


Geri Dön