20 / 04 / 2024

Twitter CEO’sundan Bitcoin kararı!

Twitter CEO’sundan Bitcoin kararı!

Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey, Bitcoin odaklı bir işe atılma kararı aldı.



Twitter CEO’su Jack Dorsey, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bitcoin’i odaklı  yeni bir iş için çalıştıklarını açıkladı. Sözcü'de yer alan habere göre; Dorsey, TBD isimli projesinin detayları hakkında bilgi aktarmadı.

Sene başından bu yana var olan değişikliklere karşın Bitcoin’e ve kripto paralara güvenmeye devam eden Dorsey, şirketi Square’ın merkezsiz finans temelinde açık geliştiriciliğe olanak sağlayacak yeni bir platform kuracaklarını dile getirdi.

TBD AÇIK KAYNAKLI OLACAK

Dorsey’in açıklamasına göre yeni şirket, merkezsiz finansal hizmetler oluşturmayı kolaylaştırmak için açılacak açık kaynaklı ve geliştirmeye uygun bir platform olacak. Dorsey, söz konusu projeyi Cash App, Square Seller ve Tidal adlı şirketlerine entegre edeceklerini belirtti. 

Platformun  Bitcoin odaklı olacağını belirtenDorsey “Bitcoin için fiziki cüzdan uygulamamızda olduğu gibi bu da açık yol haritası, açık geliştirme ve açık kaynak temelinde olacak” dedi.

 Twitter CEO’sundan Bitcoin kararı!

Bitcoin’in ve kripto paraların önemli desetekçilerinden biri olan Dorsey geçen ay şirketi Square’in kripto para birimi için bir donanım cüzdanı yaptığını bildirmişti. Dorsey ayrıca Şubat ayında şirketlerinin varlıklarının yüzde 5’inin Bitcoin’de olduğunu duyurmuştu.

Tarihi zirveden çok uzaklaştı

Yılbaşından itibaren oldukça harketli bir seyir izleyen Bitcoin 14 Nisan'da 64 bin 800 dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek rakamını elde etmişti.

Nisan’dan sonra 30 bin dolar civarına kadar düşen kripto para birimi, bugün itibariyle 31 bin 450 dolardan işlem görüyor.

Bank of America, Bitcoin vadeli işlemlere onay verdi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön