24 / 04 / 2024

Twitter’dan flaş karar! Askıya aldığı bazı hesapları yeniden açacak

Twitter’dan flaş karar! Askıya aldığı bazı hesapları yeniden açacak

Sosyal medya platformu Twitter'ın çiçeği burnunda yeni sahibi Elon Musk, askıya alınan hesaplar ile ilgili bir anket düzenledi ve kararını açıkladı. Buna göre, yasaları çiğnememiş veya çok fazla istenmeyen mesaj paylaşmamış olan hesaplar, gelecek haftadan itibaren yeniden açılacak.



Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, sosyal medya platformu Twitterı satın aldıktan sonra bir dizi değişikliğe imza atmış, binlerce hesabı da askıya almıştı. Bu konu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Elon Musk yaptığı açıklamada, daha önce kapatılan hesapların durumuna açıklık getirdi.

Paylaşımında Elon Musk, kapatılan Twitter hesaplarının gelecek haftadan itibaren yeniden açılacağını ifade ederek "Halk konuştu. Halkın sesi, Tanrı'nın sesi. Af önümüzdeki hafta başlıyor" mesajını paylaştı.

SOSYAL MEDYADA ANKET DÜZENLEMİŞTİ

Twitter CEO’su Elon Musk, çarşamba günü sosyal medya üzerinden başlattığı bir ankette, “Twitter, yasaları çiğnememiş ya da çok fazla istenmeyen mesaj paylaşmamış olmaları şartıyla, askıya alınan hesaplara genel bir af teklif etmeli mi?” şeklinde bir sormuştu.

Elon Musk’un düzenlediği ankete katılan toplam 3,1 milyon kişinin yüzde 72,4'ü evet cevabı verirken yüzde 27,6'sı ise hayır oyu kullanarak fikrini belli etmişti.

Elon Musk'ın satın almasının ardından sosyal paylaşım platformu Twitter, aralarında Eski ABD Başkanı Donald Trump, kongre üyesi Marjorie Taylor Greene ve rapçi Kanye West'in bulunduğu ve daha önce kapatılan bazı Twitter hesaplarını yeniden kullanıma açmıştı.


Geri Dön