26 / 04 / 2024

Üç büyük zincirde yarış devam ediyor. Hangisinin kaç marketi var?

Üç büyük zincirde yarış devam ediyor. Hangisinin kaç marketi var?

Üç büyük indirim zinciri arasında mağaza açma savaşı tam gaz devam ediyor. Şok Marketler, Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bugün yaptığı açıklamada mağaza sayısının 10 bin'e yükselttiğini açıkladı.



Perakende sektöründeki faaliyetlerine 1995 yılında 13 mağaza ile başlayan Şok Marketler Zinciri, 10 bin mağazaya ulaştığını ilan etti. 2011 yılında bin 255 mağaza ve 7 depo ile Yıldız Holding bünyesine katılan Şok Marketler, bugün KAP'a yaptığı açıklamayla 10 bin mağaza sayısına ulaştığını açıkladı. Borsa İstanbul'da 2018 yılından bu yana işlem gören Şok Marketler, sürekli olarak  mağaza sayısını artırırken, gelirini ve kârını da artırmaya devam ediyor. Son iki yıldır kârını düzenli olarak artıran Şok marketler, bu yılın ilk yarısında da karlılık performansını sürdürmeye devam etti.

Şok Marketler, en son açıkladığı 2022 yılına ait altı aylık mali tablolarında cirosunu yüzde 78,15 oranında artırdı ve  23,6 milyar TL’ye çıkardı. Şirketin aynı süreçteki dönem kârı da yüzde 214,28 oranında artarak 610,3 milyon TL olarak gerçekleşti.

2018 yılında mağaza sayısına 6 bin 364’e ulaşan ŞOK Marketler, 2,3 milyar TL piyasa büyüklüğü ile son 10 yılın en büyük birincil halka arzına imza atarak Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştı. Her yıl yaklaşık 1.000 mağaza açma” hedefiyle büyümeye devam eden Şok Marketler, 2021 yılında yaklaşık 4 bin kişiye daha istihdam sağladı ve böylece toplam çalışan sayısı 39 bin 659’e ulaştı.

Üç büyüklerin mağaza savaşları tam gaz sürüyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön