25 / 04 / 2024

Üçüncü havalimanı uzaydan böyle görüntülendi!

Üçüncü havalimanı uzaydan böyle görüntülendi!

NASA'nın haziran ayında devreye aldığı yeni nesil görüntüleme teknolojisiyle İstanbul ilk kez görüntülendi. Bu sabah İstanbul'u çeken astronot Randy Bresnik, Twitter hesabından fotoğrafları paylaştı.



 

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki astranotlardan biri olan Randy Bresnik‏, bu sabah İstanbul'un fotoğrafını çekti. "Uzay İstasyonu'ndan günaydın" yazan Randy Bresnik‏'in çektiği kareler dikkat çekti. İstanbul'un kuzeyinden çekilen fotoğrafta önümüzdeki sene tamamlanması beklenen üçüncü havalimanının boyutları net bir şekilde görülebiliyor.  Hürriyet'te yer alan habere göre, özellikle Atatürk Havalimanı ile kıyaslandığında, yeni havalimanının ne kadar büyük olduğu anlaşılıyor.. Ayrıca çekilen fotoğrafta Yavuz Sultan Selim Köprüsü de bulunuyor.

 

Üçüncü havalimanı uzaydan böyle görüntülendi!

Fotoğrafın çekiminde kullanılan teknoloji de dikkat çeken detaylar arasında bulunuyor. ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) geçtiğimiz haziran ayında devreye aldığı Çevresel Araştırma ve Görüntüleme Sistemi'nin (Environmental Research and Visualization System - ISERV) kullanıldığı çekimde yüksek çözünürlük net görüntü göze çarpıyor. NASA'dan paylaşılan bilgilere göre bu görüntü teknolojisi saniyede 3 kare yakalayabiliyor ve çekilen fotoğrafların yer yüzündeki boyutları ise 19x11 kilometrelik bir alanı kapsıyor.

 

Üçüncü havalimanı uzaydan böyle görüntülendi!

 

 


Geri Dön