28 / 03 / 2024

Ucuz yazlık hayaliniz kabusa dönmesin!

Ucuz yazlık hayaliniz kabusa dönmesin!

Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Öngün, “Kiralık yazlığın ücretinin tamamını isteyenlere itibar etmeyin, ödemenizi banka üzerinden gerçekleştirin. Kiralık yazlığın fotoğrafı sizi aldatabilir, video görüntüsünü isteyin” dedi.



Yaz sıcaklarının kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde tatilini yazlık kiralayarak daha ucuza getirmek isteyenlerin dikkatli olması gerekiyor. 


Ramazan nedeniyle çok sayıda ailenin ertelediği tatil planları Temmuz’un ikinci dönemi ile Ağustos aylarında tatil yörelerinin yoğunlaşmasına neden oldu. Tatil için fazla bütçe ayıramayan aileler ile kalabalık ailelerin tercihleri ise genellikle sahil yörelerindeki kiralık yazlıklar oluyor. 

Son yıllarda bu durumu fırsata dönüştüren çok sayıda dolandırıcı ile karşılaştıklarını vurgulayan Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün “Sahte tatil organizasyonu yapan kötü niyetli şahıslar, sahte hac organizasyonu düzenleyenlerle benzer yöntemleri kullanıyorlar. Aynı yazlık ev birden çok aileye kiraya verilmiş olabiliyor” dedi.


Onur Öngün, tatil planlarının bozulmaması, zaten dar bütçe ayırdıkları tatilde dolandırıcıların kurbanı olmaması için öncelikle bu alanda ciddi çalışma yapan firmaların tercih edilmesi gerektiğini belirterek, alınması gereken önlemleri şöyle sıraladı:

-       Kiralık yazlığın ücretinin tamamını isteyenlere itibar etmeyin.

-       Firmanın; adres, telefon ve diğer iletişim bilgilerini mutlaka kontrol edin.

-       Firmayı internette araştırarak hakkında şikayet olup olmadığını kontrol edin.

-    Sadece cep telefonuna ya da isme havale yapmayın. Mutlaka hesap numarası ya da IBAN üzerinden ödemenizi gerçekleştirin.

-      Size kiralama hizmeti sağlayan kişi ile para gönderdiğiniz kişinin isminin aynı olmasına dikkat edin.

-   Mümkünse şahısları değil, profesyonel firmaları tercih edin. Bankanız aracılığıyla para gönderdiğiniz hesap numarasının doğru olup olmadığını, hesap hakkında şikayet olup olmadığını veya şirketin hesap hareketlerinin sağlamlığını kontrol ettirin.

-    Vergi ve temizlik parası gibi ek ücretlerle karşılaşmamak için kiralama öncesi bu konuları net bir şekilde konuşun.

-    Tatile gideceğiniz yerle ilgili olarak fotoğraflar yanıltıcı olabilir. Bu nedenle videosu varsa mutlaka izleyerek karar verin.



Geri Dön