25 / 04 / 2024

Ucuza ev sahibi olmak isteyenler için fırsat!

Ucuza ev sahibi olmak isteyenler için fırsat!

Piyasanın altında fiyatlarla satışa çıkarılan icralık evlere talep yağıyor. Peki krediyle icradan ev alınır mı? İcradan ev almak mantıklı mı? İşte tüm merak edilenler...



Basın İlan Kurumu icra ilanlarını düzenli şekilde yayınlıyor. Piyasa fiyatından daha düşük bedelle gayrimenkul sahibi olmak isteyenler icralık evlere talebi artırdı. İcradan satışa sunulan evler ile normal evler arasında nerede ise yüzde 50 oranında büyük bir fiyat farkı bulunuyor. 

Ucuza ev sahibi olmak isteyenler için fırsat!

BÜYÜK FIRSAT

İcra yöntemiyle satışa çıkarılan ev, araba, arsa, dükkan, tarla gibi bazı taşınmazlar ve araçlar değerinin altında bir fiyata satıldığı için yatırımcılar açısından büyük fırsat oluşturuyor. Bu gayrimenkullerin satışı için düzenlenen ihalelere herkes katılabiliyor. 

İcralık gayrimenkullerde en büyük avantaj düşük fiyatlı olması. Bu sebeple icradan satılan mülkler büyük bir öneme sahip. Satılan gayrimenkullerde yüzde 50'lik ucuz fiyat oranı teklif toplama döneminde kapansa da yine de en az yüzde 20 fiyat avantajı ile konut sahibi olunabiliyor. 500 bin TL'lik konut, icra ihalesinde 300 bin TL'ye satılabiliyor. 

Ucuza ev sahibi olmak isteyenler için fırsat!

İCRALIK EV KREDİYLE ALINIR MI?

İcradan satılık evlere bankalar, ihale kazanılsa bile ihalenin feshi davasının açılabilmesi ihtimaline karşı kredi vermek istemiyor. İhaleye katılıyorsanız verdiğiniz teklifin tamamının nakit olarak bulundurulması gerekiyor.

Ucuza ev sahibi olmak isteyenler için fırsat!

3 YIL SATMAK YASAK

İcradan alınan konutların ticarete konu edilmemesi için caydırıcı olmak adına vergi şartı getirildi. İhale tarihinin ardından 3 yıl içinde satış yapılırsa Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergi ödenmesi gerekiyor.

Ucuza ev sahibi olmak isteyenler için fırsat!

10 GÜNLÜK SÜRE

İhalenin kazanılmasının ardından ihale üzerinde itiraz ya da fesh davası açılmadığı durumunda 10 gün içerisinde paranın tamamının ödenmesi gerekiyor. Ardından icra dairesinin belirtiği tapu için tapu müdürlüğüne yazı gönderilmesi gerekiyor. Eğer gayrimenkulün satışı yapılırsa aradaki fark kadar gelir vergisi ödeniyor.

Krediyle icradan ev alınır mı?

İcradan konut almak mantıklı mı?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön