27 / 04 / 2024

Ucuza konut almak isteyen yatırımcılar dikkat! Bu fiyat aralığındaki konutlar için ilginç öneri

Ucuza konut almak isteyen yatırımcılar dikkat! Bu fiyat aralığındaki konutlar için ilginç öneri

Türkiye'de konut satışlarında arz talep dengesinin alıcı aleyhine bozulmasından sonra konut fiyatlarındaki rakamlar orta ve alt gelir grubu için ulaşılamaz seviyelere geldi. Yabancı alıcıların da Türkiye'den konut alması fiyatları iyice yükseltti. Peki aşırı pahalı konut sorunu nasıl aşılacak?



Yeni Şafak yazarı Hüseyin Dinç'ten "Yabancılara satışta alt-orta gelir grubunun hedefindeki gayrimenkuller kapsam dışı tutulabilir" önerisi geldi.

Hükümet 21 Nisan'da yurt dışına konut pazarlayan emlakçılara yıllık 600 bin lira destek verilmesini sağlayan yasaayı Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe koydu.

İş birliği kuruluşlarının gayrimenkul hizmet sektörüne yönelik olarak düzenledikleri ve bakanlık tarafından uygun görülen bir takvim yılı içinde en fazla bir  adet yarışma veya etkinliğe ilişkin giderleri yüzde 50 oranında ve etkinlik başına en fazla 1 milyon 200 bin TL tutarında desteklenecek.

EN DÜŞÜK EV FİYATI 1 MİLYONA YAKLAŞTI

Sektörde tüm bu gelişmeler yaşanırken Türkiye genelinde mart ayı sonu itibarıyla konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 127 seviyesinde olurken, konut metrekare satış fiyatı 7 bin 395 TL, ortalama konut fiyatı 998 bin 325 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi 19 yıl oldu. Rakamlar asgari ücretli bir çalışanın maaşıyla ev alabilmesini neredeyse hayal haline getirdi. 


Geri Dön