16 / 04 / 2024

ÜFE oranları Temmuz 2015!

ÜFE oranları Temmuz 2015!

Her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan veriler, kira hesaplamalarında kullanılıyor. Hesaplamada; bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı kullanılıyor. İşte ÜFE oranları Temmuz 2015..



ÜFE oranları Temmuz 2015!

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ ÜFE), belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ve yurt içine satışa konu olan ürünlerin üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat değişimlerini ölçen fiyat endeksi olarak tanımlanıyor.


Her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan veriler, kira hesaplamalarında kullanılıyor. Kira artış hesabında ÜFE oranlarından bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı kullanılıyor.


Temmuz ayı verilerine göre; Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %0,32 düştü.


ÜFE oranları Temmuz 2015:

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre %0,32 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre %5,15 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %5,62 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %6,43 artış gösterdi.


Buna göre mesken kiralamalarında yenilenen kira sözleşmeleri için %5,62 oranında zam yapılacak.


Bu oran, sözleşmesinde ÜFE oranlarında artış yapılması belirtilen işyerlerinde de geçerli oluyor. Ancak işyeri kira sözleşmesinde bu şekilde bir ibare yoksa, mal sahibi yine sözleşmeye bağlı kalmak şartı ile istediği oranda zam yapabiliyor. 



Kira artış oranı Temmuz 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön