18 / 04 / 2024

kira üfe oranları

kira üfe oranları

Mayıs ayında kira sözleşmesi yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı bugün belli oldu. İşte kira ÜFE oranları Mayıs 2018..

Üretici fiyat endeksi oranları Haziran 2016!

Borçlar Kanunu gereğince gayrimenkul kiralamalarında kiracıya yapılacak yıllık zam hesaplamalarında ÜFE oranları kullanılıyor. ÜFE oranları her ay TÜİK tarafından açıklanıyor.

Üretici fiyat endeksi oranları Mart 2016!

ÜFE oranlarının Şubat ayına ait verileri Mart ayında kullanılıyor. 3 Mart 2016 tarihinde açıklanan bilgilere göre, yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 0,20 düştü. İşte üretici fiyat endeksi oranları Mart 2016...

Kira artışı ÜFE oranları hesabı Şubat 2016!

Kira sözleşmelerinin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedelinde artış yapılıyor. Kira artışı ÜFE oranları hesabı en fazla ÜFE oranlarında yapılıyor. İşte kira artışı ÜFE oranları hesabı Şubat 2016 oranları..

Kira artış oranları Şubat 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin bir seneliğine daha yenilenmesi halinde kira bedelinde belli oranlarda artış yapılıyor. Peki, Şubat ayında kiracıya ne kadar zam yapılacak? İşte kira artış oranları Şubat 2016..

Kira artış oranları Aralık 2015!

Taşınmaz malların kiraya verilmesi ve kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, Aralık ayında ne kadar zam yapılır? İşte kira artış oranları Aralık 2015..

Kira artışı üfe oranları nasıl hesaplanır?

Taşınmaz malını kiraya veren mal sahipleri, sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapabiliyor. Peki, kira artışı üfe oranları nasıl hesaplanır? İşte kira zam hesaplamaları..

ÜFE oranları Temmuz 2015!

Her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan veriler, kira hesaplamalarında kullanılıyor. Hesaplamada; bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı kullanılıyor. İşte ÜFE oranları Temmuz 2015..

Kira ÜFE oranları nasıl hesaplanır?

Borçlar Kanunda belirtilen haklı nedenler olmadıkça ve tarafların anlaşmalı tahliyesi söz konusu olmadıkça kira sözleşmesi senelik olarak yenileniyor. Peki, yenilenen dönemde kira ÜFE oranları nasıl hesaplanır?

Mayıs ayında kiraya ne kadar zam yapılacak?

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde kiraya belli oranlarda zam yapılabiliyor. Kiraya yapılacak zam enflasyon oranlarından yüksek olamıyor. Peki, Mayıs ayında kiraya ne kadar zam yapılacak?

Kira ÜFE oranları Aralık 2014!

Taşınmaz malını kiraya veren ve kira sözleşme süresi yenilenen mal sahipleri bu dönemde kiracısına zam yapabiliyor. Kiracıya yapılacak zam, ÜFE oranlarından yüksek olamıyor. İşte kira ÜFE oranları Aralık 2014...

Üretici fiyat endeksi Kasım 2014!

Kira artış oranı hesaplamalarında kullanılan, ÜFE oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Bugün açıklanan üretici fiyat endeksi Kasım 2014 verilerine göre ÜFE aylık %0,97 düştü...

Kira artış oranları Kasım 2014!

Kira hesaplamalarında kullanılan ÜFE oranları TÜİK tarafından açıklanıyor. Geçen ayki verilere göre yüzde 10,10 oranında zam yapılmıştı. Peki, bu ay ne kadar zam yapılacak? İşte kira artış oranları Kasım 2014...

Kira enflasyonu yarın açıklanacak!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Türk Borçlar Kanunu gereğince, taşınmaz mallara yapılacak kira zammı dönemin enflasyon oranlarına göre yapılıyor. 2014 Aralık ayına ait kira enflasyonu yarın açıklanacak...

Kira artış oranları Ekim 2014!

Borçlar Kanununda yer alan esaslara göre mesken kiralamalarında kiracıya yapılacak zam, enflasyon oranları ile hesaplanıyor. Söz konusu enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. İşte kira artış oranları Ekim 2014...

Kira fiyatları cep yakıyor! Kira artış oranları ekimde ne olur? Ekim kira zamları ne zaman belli olacak? 

Eylül ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 58,94, aylık yüzde 9,09 oldu. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 49,41, aylık yüzde 5,89 yükselmişti. Gözler şimdi de ekim ayı kira artış oranların çevrildi. Peki  Kira artış oranları ekimde ne olur? Ekim kira zamları ne zaman

2020 Ocak ayı kira artış oranları!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Ocak tarihinde TÜFE oranları açıklandı. Kira artış hesaplaması nasıl yapılır?

Kira artış oranları TÜFE'ye bağlanacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Orta Vadeli Ekonomi Programı (2019-2021) gereğince, kira artış oranları TÜFE'ye bağlanacak..

Kira artış oranları Eylül 2018!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 2,30 arttı. Yurt içi üretici fiyat endeksi ise aylık yüzde 6,60 arttı. İşte kira artış oranları Eylül 2018..

TÜFE oranları Temmuz 2018!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tüketici fiyat endeksi (TÜFE) oranlarını dün açıkladı. İşte işyeri kira artış hesaplamalarında kullanılan TÜFE oranları Temmuz 2018..

ÜFE oranları Temmuz 2018!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından enflasyon oranları dün açıklandı. Böylece kira artış hesaplamasında kullanılan oran da belli oldu. İşte ÜFE oranları Temmuz 2018..

Kira artış oranları Temmuz 2018 yarın açıklanacak!

Kira sözleşmesi yenilenen kiracılara Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan üretici fiyat endeksi (ÜFE) oranlarına göre yıllık zam yapılıyor. Kira artış oranları Temmuz 2018 yarın açıklanacak..

Kira ÜFE oranları Mayıs 2018!

Mayıs ayında kira sözleşmesi yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı bugün belli oldu. İşte kira ÜFE oranları Mayıs 2018..

2018 Nisan ayı kira artış oranları açıklandı!

2018 Nisan ayı kira artış oranları Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Açıklanan ÜFE oranlarına göre, bu ay kiracıya yüzde 15,35 oranında zam yapılacak..

TEFE TÜFE oranları Mart 2018!

TEFE TÜFE oranları Mart 2018 bugün Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. İşte kira artış hesaplamasında kullanılan TEFE TÜFE oranları..

Kira artış oranları Mart 2018 açıklandı mı?

Kira artış hesaplamalarında TÜİK'in açıkladığı ÜFE oranlarından on iki aylık veriler kullanılacak. Peki, TÜİK Mart ayı enflasyon oranlarını açıkladı mı? Kira artış oranları Mart 2018 açıklandı mı?

TEFE TÜFE oranları Ocak 2018!

Aralık 2017 dönemine ait enflasyon oranları bugün belli oldu. Açıklanan TEFE TÜFE oranları Ocak 2018 kira artış hesaplamasında kullanılacak..

Kira zam oranları Kasım 2017!

Kira zam hesaplamalarında kullanılan ÜFE oranları her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. Kasım ayında kullanılacak ÜFE oranları ise dün açıklandı. İşte kira zam oranları Kasım 2017..

kira üfe oranları Haberi

kira üfe oranları

Konut ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmelerinin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor.

Bu zammın hesaplaması Borçlar Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre yapılıyor. Kanunen meskendeki kiracıya üretici fiyat endeksi oranlarında zam yapılıyor.

Söz konusu enflasyon oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Bugün TÜİK'in açıkladığı verilere göre, yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 2,60 arttı. Peki, bu ay kiracıya ne kadar zam yapılacak?

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi, Nisan 2018

Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 2,60 arttı

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2018 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 2,60, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 8,03, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,37 ve on iki aylık...