19 / 04 / 2024

Uğur Dumankaya:Dolardaki belirsizliğin sona ermesi inşaatta büyüme yaratır!

Uğur Dumankaya:Dolardaki belirsizliğin sona ermesi inşaatta büyüme yaratır!

ABD Merkez Bankası FED’in piyasa beklentilerinin aksine tahvil alımında programını değiştirmeden devam etmesi ile dolar son üç ayın en düşük seviyesine gerilerken altın ve borsa sıçrama yaptı...



FED’in beklenmedik bir şekilde tahvil alım programında değişikliğe gitmeyip tahvil alımını aylık 85 milyar dolarda tutması kararının ardından dolar son üç ayın en düşük seviyesine gerilerken altın son sekiz ayın en yüksek değerine ulaştı.


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya şunları söyledi: “FED’in piyasada beklenilenin aksine parasal genişlemeyi azaltma hamlesinde bulunmaması piyasalara bayram havası yaşattı. Küresel piyasalar likidite açısından yaklaşık 6 ay daha zaman kazandı. FED’in bu açıklaması sonrası inşaat sektörü de önemli ölçüde rahatladı. İnşaat sektörü Türkiye’nin lokomotif sektörüdür. Dolardaki belirsizlik bugün Türkiye’de faaliyet gösteren beyaz eşya, mobilya, ev tekstili vb. birçok sektörü etkilemekteydi. Dolardaki belirsizliğin kısa vadede de olsa sona ermesi, inşaat sektörünün iş hacminde büyüme yaratacaktır. Bu büyüme ile doğru orantılı olarak yukarıda bahsettiğim sektörlerde büyüme gösterecektir. FED’in bu hamlesi bize para piyasalarında bir nebze de olsa daralma yaşanacağını ama beklenilenin aksine kriz olarak adlandırılabilecek bir durumun yaşanmayacağının sinyallerini veriyor”dedi.





Geri Dön