26 / 04 / 2024

ÖİB gayrimenkul danışmanı arıyor

ÖİB gayrimenkul danışmanı arıyor

ÖİB, Sümer Halding'e ait Taşucu'ndaki gayrimenkullerin özelleştirilmesi kapsamında görevlendirilmek üzere gayrimenkul danışmanı arıyor



Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), danışmanlık hizmeti almak üzere ön yeterlilik ilanı yayınladı. İdare, yayınladığı ilanda Sümer Holding’e ait Taşucu’ndaki gayrimenkuller ve Yat Limanının özelleştirilmesine ilişkin danışmanlık hizmeti alacağını açıkladı. Taşucu ve yat limanını özelleştirme ihalesi aşamasında ÖİB, gayrimenkul, liman değerlemesi ve özelleştirme işlemlerinde deneyime sahip danışmanlarla birlikte çalışmak üzere ön yeterlik başvurusu açtı.

Yapılan açıklama şu şekilde;
DANIŞMANLIK HİZMET ALIMI İLE İLGİLİ ÖN YETERLİK İLANI
 
T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (İdare) bu ilan ile Sümer Holding A.Ş.ye ait Taşucu Taşınmazları ve Yat Limanının özelleştirilmesine ilişkin danışmanlık hizmeti alımı için açılacak olan ihaleye; şirket, gayrimenkul ve liman değerlemesi ile özelleştirme işlemlerinde deneyime sahip danışmanları ön yeterlik başvurusunda bulunmaya davet etmektedir.
 
Danışmanlık hizmetinin konusu; Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı ile kapatılan ve yat limanı fonksiyonu yüklenmiş olan Taşucu Taşınmazları ve Taşucu Yat Limanının özelleştirilmesi çalışmaları çerçevesinde; sektörün ve varlıkların durumuna ilişkin rapor hazırlanması, değer tespiti yapılması, tanıtım dokümanı ile fiziki ve/veya sanal veri odası kurulması ve diğer ihale dokümanlarının hazırlanması dahil ihaleye ilişkin tüm işlemlerde İdareye yardımcı olunmasıdır.
 
Ön yeterlik için son başvuru günü ve saati : 30 Temmuz 2010 Cuma günü saat 16:00’ dır.
 
Ön yeterlik değerlendirmesi için istenen belgeler ile ön yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak mali kapasite ve teknik yeterlik kriterlerine ilişkin ayrıntılar ön yeterlik şartnamesinde belirtilmiştir. Ön yeterlik şartnamesi İdarenin www.oib.gov.tr adresli web sitesinde veya aşağıda belirtilen adresinde görülebilir.
 
İhaleye katılmak isteyen isteklilerin ön yeterlik şartnamesi almaları zorunludur. İstekliler ön yeterlik şartnamesini 100.- (yüz) TL karşılığında İdarenin aşağıda verilen adresinden doğrudan veya bu tutarı aşağıda belirtilen banka hesabına yatırarak dekontu talep yazısı ile birlikte İdareye göndermek suretiyle posta ile temin edebilirler. Bu durumda posta/kargo ücreti İstekli tarafından karşılanacaktır. Postadaki gecikmelerden İdare sorumlu tutulamaz.
 
İhale, ön yeterlik değerlendirmesi sonucu kısa listeye giren firmalara İdarece davet mektubu gönderilmesini müteakip alınacak olan tekliflerin teknik ve mali puanlarının ağırlıklandırılması suretiyle “4046 Sayılı Kanun Kapsamında Danışmanlık Hizmetleri İhalelerinde Uygulanacak Esas ve Usullere İlişkin Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilecektir. İhale ceza ve yasaklanma hükümleri hariç 4734 sayılı kamu İhale Kanununa tabi değildir. Bu ilan herhangi bir taahhüt içermemekte olup, İdare ön yeterliliği veya ihaleyi yapıp yapmamakta, gerektiğinde teklif verme süresini uzatmakta serbesttir.


Geri Dön