24 / 04 / 2024

Ulaştırma başta olmak üzere, her alanda yatırımlarımıza devam edeceğiz!

Ulaştırma başta olmak üzere, her alanda yatırımlarımıza devam edeceğiz!

Ankara Gölbaşı Şehir Geçişi açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ulaşım alanında yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.



Ankara Gölbaşı Şehir Geçişi açılış töreni bugün gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış törenine video konferans ile katıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan ulaşım projeleri hakkında açıklama yaptı.

Uzunluğu 967 metreyi bulan 352 milyon liralık bu yatırımın hayata geçirilmesinde emeği olan kurumları, işçisini, mühendisinden herkesi tebrik eden Erdoğan, bu projeyle İstiklal harbinin yönetildiği, Cumhuriyetin kurulduğu Ankara'ya yeni bir nefes borusu daha açtıklarını söyledi.

 Erdoğan, Ankara'nın Başkent sıfatıyla ülkenin idari merkezi olmasının yanında tüm önemli karayolu ağlarının kavşak noktasında yer alan bir şehir olduğunu dile getirerek, Hacı Bayram Veli'nin, Ahi Evran'ın emaneti bir bozkır şehrinden bölgesel ve küresel düzeyde söz sahibi bir başkente geçirilirken, şehrin yeteri kadar imar ve ihya edilemediğini ifade etti.

Çevresi gecekondularla kuşatılmış, temel altyapı ihtiyaçlarının pek çoğu yetersiz bu şehre gerçek bir başkent görünümü kazandırmak için çok çalıştıklarının altını çizen Erdoğan, geçmiş AK Partili belediye başkanlarının emeğini bir kenara koymanın mümkün olmadığını aktardı.

Ulaştırma başta olmak üzere, her alanda yatırımlarımıza devam edeceğiz!

Ulaşım alanında yatırımların hız kesmeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Ulaştırma başta olmak üzere, her alanda yatırımlarımıza, projelerimize, icraatlarımıza ara vermeden devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Erdoğan, onların gayretleriyle başkentin belli bir noktaya geldiğini belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

"Bundan sonraki süreçte de her ne kadar belediye başkanlığı noktasında farklı bir konumdaysak da merkezi yönetim olarak bunları da yine aynen devam ettireceğiz. Tarımdan sanayiye kadar geniş bir alanda üretim merkezi vasfına da sahip Ankara'yı kara, demir ve hava yollarıyla geleceğe hazırlamak için tarihi önemde yatırımlar gerçekleştirdik. Geçtiğimiz günlerde son bölümünün açılışını yaptığımız  Ankara  Niğde Otoyolu bunlardan biridir. Daha önce açtığımız Ankara İstanbul ve Ankara Konya hızlı tren hatları, yakında açacağımız Ankara Sivas hızlı tren hattı, inşası süren Ankara  İzmir  hızlı tren hattı bu yatırımlardan bazılarıdır."

Vatandaşlara sorunları çözülmüş seyahat imkanı sundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece Türkiye'nin değil dünyanın en derli toplu, güzel, kullanımı rahat havalimanından olan Esenboğa Havalimanı'nı sıfırdan yapmışçasına yenilediklerini dile getirerek, Ankara'dan hangi istikamete doğru gidilirse gidilsin vatandaşlara sorunlu tüm noktaları çözülmüş, bölünmüş yollarıyla, yeşillendirilmiş çevresiyle, hızlı ve konforlu seyahat imkanı sunduklarını anlattı.

Şehir içinde de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile mahalli idareler vasıtasıyla çok sayıda yol ve metro projesini kente kazandırdıklarını dile getiren Erdoğan, konuşmasına şmyle devam etti:

"Bu projelere karşı nasıl direnişler sergilendiğini, hangi yalan ve iftira kampanyalarının yürütüldüğünü daha dün gibi hatırlıyoruz. Halkçılık adına halk düşmanlığı, çevrecilik adına vandallık, insan hakları adına sapkınlık peşinde koşanlara rağmen ülkemizin her şehri gibi Ankara'yı da geliştirdik güzelleştirdik. Yatırımlarımızı engellemek için canhıraş bir şekilde çalışanların şimdi bu hizmetleri büyük bir keyifle kullandıklarını da biliyoruz. Buna rağmen kimi eksikler, hatta yapılan kimi yanlışlar yok mudur? Elbette vardır."

Gölbaşı Şehir Geçişi açıldı!


Geri Dön