02 / 05 / 2024

Ülkenin lokomotifi inşaat!

Ülkenin lokomotifi inşaat!

Kepez Müteahhitler Dernek Başkanı Süleyman Akbıyık, inşaat sektörünün 10 milyon kişiye istihdam sağladığını belirterek, inşaatın lokomotif bir sektör olduğunu dile getirdi.



Kepez Müteahhitler Dernek Başkanı Süleyman Akbıyık inşaatın yaklaşık 300 işkolunu etkileyen lokomotif bir sektör olduğunu dile getirdi. 


İnşaat sektörünün doğrudan ya da dolaylı olarak 10 milyon kişiye istihdam sağladığını vurgulayan Süleyman Akbıyık,  inşaat sektöründe beklenilen büyüme ile birlikte istidamın da artacağını ifade etti.


Süleyman Akbıyık,  " KDV indiriminin sürekli olması ve 150 metrekarenin altındaki konutlarda da KDV indirimine gidilmesi söz konusu olursa o zaman sektörümüz çok daha hızlı bir ivme kazanır. Yine konut kredisi faizlerindeki düşüşün devam etmesi ve şu an ortalama 0,90 olan oranın biraz daha düşmesi sektöre büyük bir katkı sağlar” dedi.


2017 yılında inşaat sektörünün büyümesine büyük bir ivme kazandıracağının altını çizen Kepez Müteahhitler Dernek Başkanı Süleyman Akbıyık "Kentsel dönüşümü fırsat yarışına çevirmeye çalışmak yerine çözümcül bir yaklaşımla ilerlenebilirse tüm taraflar kazançlı çıkar. Ülkemiz, ekonomimiz ve insanımız için zorunlu bir süreç olan kentsel dönüşüme milli dava gözüyle bakmalıyız” şeklinde konuştu.


Antalya Hilal 



Geri Dön