18 / 04 / 2024

Ulugöl tabiat parkına mescit yapılacak!

Ulugöl tabiat parkına mescit yapılacak!

Ordu Orman Müdürlüğü tarafından ildeki turizm cenneti Ulugöl’e mescit ve şadırvan yapılması için ihale düzenlendi. İkizce’deki Laleli Camii model örnek alındı.




Ordu'nun Gölköy İlçesi'nde yer alan ve Türkiye'nin en önemli tabiat parklarından biri olan Ulugöl'e, mescit ve şadırvan yapılması için çalışmalar başlatıldı. 

Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre, Ordu Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılacak mescit, Ordu İkizce'deki çivisiz olarak inşa edilen 650 yıllık Laleli Camii örnek alınarak inşa edilecek. Doğu Karadeniz'in eşsiz güzelliklerini oluşturan ve şehir merkezine 74 kilometre uzaklıkta olan 7 dönüm büyüklüğündeki Ulugöl'deki mescit, iki katlı olacak. 54 metrekarelik zemin katı erkeklere, 32 metrekarelik üst katı ise kadınlara ayrılacak.

Ulugöl tabiat parkına mescit yapılacak!

MALİYETİ 800 BİN TL

Mescidin mihrap, minber, kürsü ve mahfil kirişleri de ahşap oyma işçiliği ile inşa edilecek. Mescit ve şadırvanın yapım maliyeti 1 milyon 8 bin TL olarak planlandı, proje 798 bin TL'ye ihale edildi. Mescit ve şadırvanın bu ay içinde hizmete girmesi planlanıyor. Dört mevsim yerli ve yabancı turisti ağırlayan Ulugöl'ü, günde yaklaşık bin kişi ziyaret ediyor. Hafta sonu ise ziyaretçi sayısı 5 bini buluyor. Parkın bu yılki ziyaretçi sayısı ise 80 bini aştı.


Geri Dön