23 / 04 / 2024

Ulus 100. Yıl Çarşısı binası yıkım işi ihalesi yapıldı!

Ulus 100. Yıl Çarşısı binası yıkım işi ihalesi yapıldı!

Ankara'da Ulus 100. Yıl Çarşısı binasının yıkım işi ihalesi tamamlandı. İhalenin Belediyenin sosyal medya hesaplarından ve ABB TV'den canlı olarak yayınlandı.



Ankara'da Ulus 100. Yıl Çarşısı binasının yıkım işi ihalesi tamamlandı.Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle alınan karardan sonra, binanın geri dönüşüm malzemeleri karşılığı yıkım işi ihalesinin tamamlandığı belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,  Ankara  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Baki Kerimoğlu'nun yönetimindeki belediye encümeni huzurunda yapılan ihaleye 56 firmanın katıldığı belirtilen açıklamada, ihalenin Belediyenin sosyal medya hesaplarından ve ABB TV'den canlı yayınlandığı bildirildi.

Muhammen bedeli 699 bin 547 lira olarak belirlenen ihalede en yüksek teklifi 2 milyon 150 bin lirayla Dedeli Yapı Geri Dönüşüm Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin verdiği bildirilen açıklamada, sağlanan kazancın Büyükşehir Belediyesi kasasına aktarılacağı ifade edildi.

."Ankara yeni meydana kavuşacak"

Yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "100. Yıl Çarşısı'nın yıkımıyla birlikte 1. ve 2. TBMM Binası, Ankara Valiliği, Hacı Bayram Camisi ve Ankara Kalesi gibi kentin tarihi simgelerinin yer aldığı lokasyon yeni bir meydana kavuşacak. Büyükşehir Belediyesi yıkım öncesi çarşıda bulunan esnafın mağdur olmaması için tebligatta bulunurken, ihaleyi kazanan firmayla yapılacak sözleşmenin ardından 180 gün içinde çarşının yıkım işlemleri tamamlanacak."

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi'nde sona yaklaşıldı!


Geri Dön