29 / 03 / 2024

Uluslararası Smart City Expo İstanbul yarın kapılarını açıyor!

Uluslararası Smart City Expo İstanbul yarın kapılarını açıyor!

İstanbul yeni teknoloji ve uygulamalarda artık referans oluyor. Dünya şehirleri İstanbul’un kullandığı uygulamaları seçiyor. İstanbul ayrıca yarın başlayacak şehircilik Expo’su Smart City’ye ev sahipliği yapacak



Tarihinin en hızlı büyüme projelerine imza atan İstanbul, dünya şehirlerine referans noktası haline geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük, yapılan yatırımlar, şehircilik uygulamaları ve teknolojik gelişimin artık diğer şehirler tarafından referans olarak kabul edildiğini belirtti. Bir alım ya da yeni yatırımda "İstanbul'da kullanıldı" bilgisi ya da kendilerine sorulduğunu belirten Nevzat Kütük, bu anlamda 1-3 Haziran arasında düzenlenecek kongrenin de oldukça önemli hale geldiğini belirtti. Fira Barcelona'nın da işbirliği ile Haliç Kongre Merkezi'nde Uluslararası Smart City Expo İstanbul (İstanbul Akıllı Şehir Kongre ve Fuarı) etkinliğini gerçekleştireceklerini belirten Nevzat Kütük, "Deneyim ve tecrübe kazanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., bu tecrübesini Smart City Expo İstanbul organizasyonuna da yansıtacaktır. İnsan ve şehir üzerine düşünenler, gelecekte genel nüfusun içerisinde şehirde yaşayanların oranının artacağını düşündüğümüzde, şehirlerin cazibe alanı olacağını öngörüyor" şeklinde konuştu.


KAMU-ÖZEL-AKADEMİ BİR ARADA

Altı yıldır Barselona'da gerçekleştirilen etkinliğin ilk kez İstanbul'da yapılacağının altını çizen Kütük, kamu, özel sektör işbirliği ve üniversitenin ilk kez bu alanda bir araya geldiğini belirtti. Kamunun öncülük ettiği bir projenin özel sektör ve üniversite tekno parkların da dahil olduğu bir şekilde ilk kez düzenlendiğini belirten Kütük, turizmden teknolojiye bir çok alanı bir araya getireceklerini de vurguladı.


70 TRİLYON DOLARLIK PAZAR

2050'ye kadar akıllı şehircilikte 70 trilyon dolarlık bir pazarın oluşacağını da sözlerine ekleyen Kütük, "Bu organizasyonla 'İstanbul akıllı şehirciliği sahipleniyor' mesajını vereceğiz. En büyük ilgiyi Orta Asya, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa ülkelerinden bekliyoruz" dedi. İstanbul'un kongre turizminde sekizinci sıraya yükseldiğini belirten Kütük, bu organizasyonun tanıtıma da katkı yapacağını belirtti.


10 BİN YÖNETİCİ VE PROFESYONEL İSTANBUL'DA OLACAK

10 bin yönetici ve profesyonelin üç gün boyunca bir arada olacağı konferansta, ulusal ve uluslararası düzeyde nüfusu 100 bini aşan, 150'nin üzerinde belediye başkanı yer alacak. Kentsel gelişim ve teknoloji konularının 3 gün boyunca 80'in üzerinde konuşmacı tarafından ele alınacağı Smart City Expo İstanbul'da düzenlenecek oturumlarda altı ana başlık belirlendi. Kongrede, ulaşım, yenilikçilik ve teknoloji, enerji, akıllı toplum, girişimcilik ve ekonomik gelişim ve büyük veri ele alınacak. Fuar alanı için Haliç Kongre Merkezi'nin 11 bin metrekarelik otopark alanı kapatılacak ve tek bir çatı altında firmalar çözümlerini sergileyebilecek.



Sabah



Bu haber Yeni Şafak'ta şöyle yer aldı:



Barcelona'da 6 yıldır düzenlenen Smart City (Akıllı Şehirler) fuarı bu yıl İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Topbaş'ın ev sahipliğinde dünyanın en önde gelen şirketlerinden Fira Barcelona'nın işbirliği ile İstanbul'da yapılacak.


Yenilikçi, çevre dostu, çözüm odaklı, daha yaşanabilir bir kent yaşamı üzerine yapılan çalışmaların tümünü kapsayan “Smart City” (Akıllı Şehir), fuarı yatırım yapmak isteyen yerel ve küresel kesimleri bir araya getiriyor. Birçok ülkeden gelen 10.000 yönetici ve profesyonel 3 gün boyunca etkinliğe katılacak.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Şirketleri fuarda yaklaşık 800m² alanda halkın yaşamını kolaylaştıracak yeni projelerle ile görücüye çıkacak. 150'nin üzerinde Belediye Başkanı ve heyetleri konuşmacı ve katılımcı olarak yer alacak.

"BÜYÜK KONGRELERİN ADRESİ İSTANBUL"

Smart City Expo İstanbul Fuarı ile ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş; Kıtaları buluşturan, pek çok medeniyete ev sahipliği yapan İstanbul aynı zamanda Türkiye'nin lokomotifi. İş sahibi insanlar keşke İstanbul'da ben de olsam diyor. İstanbul öyle bir şehir ki, nasıl bakarsanız öyle bir tat alırsınız. Tarihi dokusuyla, doğal güzellikleriyle sanatçılara da ilham kaynağı. Tüm dinlerin ve kültürlerin huzur içinde yaşadığı bir şehir… Büyük kongreler artık İstanbul'da yapılıyor. Katılımcılar kongrenin İstanbul'da yapılacağını öğrenince mutlu oluyorlar… İstanbul olarak büyük kongrelerin altından başarıyla kalkıyoruz. Yine uluslar arası çapta bir organizasyon olan Smart City Expo Fuarı 1 - 3 Haziran tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak” dedi.

ŞEHİRLERİN ŞEHİRLERLE BULUŞMA NOKTASI

Dünya'nın ve Türkiye'nin önemli şehirleri ve şirketlerinin katılım sağlayacağı, şehirlerin şehirlerle buluşma noktası olarak ifade edilen Uluslararası Smart City Expo İstanbul Kongre ve Fuarı'nda 200'e yakın şehir ve ilgili firmalar en son yenilikçi çalışmalarıyla yer alacak.

Fuara katılanlar yeni iş imkanları sağlanması, mevcut iletişimin geliştirilmesi imkanına sahip olacaklar.


Yeni Şafak



Geri Dön