26 / 04 / 2024

Uluslararası ticarette Bitcoin dönemi: İran ilk adımı attı!

Uluslararası ticarette Bitcoin dönemi: İran ilk adımı attı!

ABD'nin ekonomik yaptırımlarına maruz kalan İran, uluslararası ticarette Bitcoin ve diğer kripto paraların kullanılmasına imkan tanıyan yasal bir düzenleme hazırladı.



İRAN’DA KRİPTOYA İLGİ YOĞUN

Kripto paraların uluslararası ticarette kullanılmasının asıl amacının yaptırımların aşılması olduğu ifade edildi. 

İran bundan sonraki dönemde maruz kaldığı uluslararası yaptırımları aşmak ve ekonomik faaliyeti teşvik etmek için Bitcoin başta olacak şekilde kripto paraların kullanımına başlayacak. İran, dünyada en çok kripto para madenciliği yapılan ülkelerin başında yer alıyor.

Uluslararası ticarette Bitcoin dönemi: İran ilk adımı attı!

İran’da kripto paralar bir ekonomik faaliyet alanı şeklinde nitelendiriliyor. Özellikle ticarete ilişkin ciddi bir ambargonun olduğu İran, kripto madenciliği ile ülkeye ekonomik gelir kazanmak için çalışıyor. Şu an dünyadaki kripto madenciliğinin yüzde 4,5'i İran'dan gerçekleştiriliyor. Bu oran, İran'ın ciddi bir kripto madencilik endüstrisi yarattığı anlamını taşıyor. İran bu oranla dünyada en çok kripto para üreten 7 ülke arasında bulunuyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön