19 / 04 / 2024

Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'na 60 ülke katıldı!

Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'na 60 ülke katıldı!

Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi'nin Turizm Gazetecileri ve Yazarları Derneği (TUYED) işbirliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen 6. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'na başvurular sona erdi.



Temasının ,her şey dahil tatil sistemi olarak belirlerdiği; Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi'nin Turizm Gazetecileri ve Yazarları Derneği (TUYED) işbirliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen 6. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'na başvurular sona erdi. Uluslararası Karikatürcü Birlikleri Federasyonu Federation of Cartonists Associations (Feco) tarafından tescillenen Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'na bu yıl 60 farklı ülkeden 459 karikatür sanatçısı, toplam 931 eserle katıldı. 


Ön değerlendirme seçici kurul üyelerinin İstanbul'da yaptıkları toplantıdan sonar 6. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda finale kalan eserler belli oldu. Yetişkinler kategorisinde 146, gençler kategorisinde ise 34 eser final değerlendirmesi için seçildi. 


karikatürler arasında benzer, kopya Finale kalan eserler final değer veya daha önce ödül almış ve hileli lendirmesinden önce, yarışmanın sayfasında incelebilecek. Finale kalan karikatürlere rastlanırsa elenecekler. 


Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması Komite Başkanı Prof. Dr. Nazmi Kozak, yarışmanın bu yılki temasının "her şey dahil tatil sistemi" olarak belirlerdiğini hatırlatarak, "Bu yıl karikatür sanatçılarına yarışmaya yetişkinler ve gençler olmak üzere iki ayrı kategoride eser yollama imkanı tanıdık. 


Yetişkinler kategorisine yarışmaya 60 ülkeden 356 çizerden 931 eser geldi. Gençler kategorisinde ise 4 ülkeden 133 genç çizerin 153 eseri yarıştı açıklamasında bulundu. 

Yarışma jüri İstanbul Taksim'deki Point Hotel'de buluşarak ön elemeleri yaptığını belirten Prof. Dr. Kozak; Jürimiz değerlendirmeler sonunda 931 eserden yetişkinler kategorisinde 146, gençler kategorisinde de 34 eseri finale seçti. Jürimiz ikinci ve üçüncü aşamada yapacağı değerlendirmeler sonunda ödülü hak eden 10 eseri belirleyecek. Ödüle layık görülen eserleri de Nisan ayında açıklanacağını belirtti. 


Turizm Karikatürleri Yarışmasınında ;Osman Nihat Aydoğan (TUYED Üyesi) Bülent Çelik (Karikatürcü), Mehmet Kahraman (Karikatürcü), Prof. Dr. Nazmi Kozak (Öğretim görevlisi) Fehmi Köfteoğlu (Turizm gazetecisi), Raşit Yakalı (Karikatürist) seçici kurul üyeliklerinde bulundu. 

Ankara 24 Saat/ Atila GÜVENÇ


Geri Dön