19 / 04 / 2024

Uluslararası Yatırım Zirvesi İstanbul'da yapıldı!

Uluslararası Yatırım Zirvesi İstanbul'da yapıldı!

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katkısıyla kenti marka şehir haline getirecek çok büyük atılımlar yaptığını söyledi.




Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Ortadoğu Ekonomi Platformu ile İstanbul Yatırım Derneği is birliğiyle düzenlenen "Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde yaptığı konuşmada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin özellikle son 12 senede tek partili dönemin avantajı ve Recep Tayyip Erdoğan'ın katkısıyla kenti marka şehir haline getirecek çok büyük atılımlar yaptığını söyledi.Yıldırım, sermayenin son 10 yılda İstanbul'la ilgili olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: 


"İstanbul'umuz son senelerde, özellikle son Mütekabiliyet Yasası'nda yapılan değişimle, yabancılara mülk satışıyla, yabancıların ilgi alanı haline geldi. Şu ana kadar İstanbul'da yabancı yatırımcılar ciddi şekilde mülk sahibi oldu. Bizim belediye olarak ana görevimiz, belediye eliyle yatırıma gruplara yardımcı olmak, para nereyi severse oraya gelir. Bizde istikrar var, güven var, İstanbul'da yatırımın dolar bazında geri dönüşü oldukça ilgi çekici halde. Bu yüzden yatırımcılar gelir ve biz de İstanbul'da onlara hizmet ederiz konuşan met ederiz."  Kiptaş  olarak son 20 yılda İstanbul'a ciddi şekilde altyapı, konut yatırımları yaptıklarını ve sosyal donatı alanları inşa ettiklerini anlatan Yıldırım 75 bine yakın konutu inşa ettiklerini söyledi.


Suudi Arabistan Ticaret Odası ve Zamil Group Başkanı Abdur Abdullah Alzahmil de, sıfırdan başladık dedi. Planlama yapıp planlan uygulayarak bölgede en güçlü ekonomi haline geldiklerini söyledi. Abdullah Alzamil, petrol dışı ürün ihracatının bu yıl 70 milyar dolar civarında gerçekleştiğinin bilgisini vererek, petrol zengini diğer Körfez ülkelerinin bu başarıyı yakalayamadığını, kendilerinin başarısının ise hükümetin başarılı politikasının sonucu olduğunu dile getirdi. Abdullah Alzamil, pazarlarının Türk özel sektörüne açık olduğuna vurgu yaparak şunları kaydetti: "Suudi Arabistanlı iş adamları Türk iş adamları ile iş birliğinden çok memnun oluyorlar. Giyim ve tarım sektöründe çok büyük yatırım fırsatları mevcut. Suudi Arabistan'ın hem turist hem yatırım olarak en sevdiği yatırım alanlarından biri Türkiye. Siz de Suudi Arabistan pazarını es geçmeyin, önümüzdeki 10 yıl için çok aktif bir pazar var karşınızda. Özel sektördeki projelerde 250 milyar dolan aşan bir pazardan bahsediyoruz."


Yeni Mesaj


Geri Dön