27 / 04 / 2024

Ümraniye Belediyesi'nden Elmalıkent Mahallesi riskli alan açıklaması!

Ümraniye Belediyesi'nden Elmalıkent Mahallesi riskli alan açıklaması!

Ümraniye Belediyesi, Cumhurbaşkanı Kararına göre sınırları içinde riskli alan ilan edilen Elmalıkent Mahallesi ile ilgili açıklama yaptı.



Ümraniye Belediyesi, Cumhurbaşkanı Kararına göre sınırları içinde riskli alan ilan edilen Elmalıkent Mahallesi'nde yapılacak çalışmalarda hak sahiplerinin kayıp yaşamayacağını belirtti.

Ümraniye Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Elmalıkent Mahallesi'nin 1 milyon 223 bin 142 metrekare alana sahip olduğu ve riskli alanın 62 bin 503 metrekare büyüklüğünde bir alanı kapsadığı bildirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, riskli alan ilan edilen bölgelerde mülk sahiplerinin 6306 sayılı kanun kapsamındaki desteklerden faydalanması ve halkın en kısa zamanda güvenli, değerli ve mühendislik çalışmaları eksiksiz binalara kavuşmasının amaçlandığı belirtilen açıklamada, "Bu riskli alan ilanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ümraniye Belediyesinin tüm plan alanına örnek olacak bir proje geliştirerek alanın tamamındaki mülk sahiplerinin yapacağı kentsel dönüşüm projeleri için destek ve öncü olmayı hedeflemektedir." ifadeleri yer aldı.

Söz konusu riskli alan ilanı haricinde bölgede planlanan başka riskli ya da rezerv alanı çalışması bulunmadığı bildirilen açıklamada, "Ancak kentsel dönüşüm çalışmalarında riskli ve rezerv alan ilanlarının faydalı olacağını düşünen mülk sahiplerinin talepleri değerlendirmeye alınabilecektir." ifadelerine yer verildi.

- "Mülk sahiplerinin bir hak kaybı olamayacak"

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Riskli alanlarda yapılacak çalışmalar ve uzlaşma faaliyetleri mülk sahiplerinin çoğunluğu ile alınan kararlar doğrultusunda devam edecek olup, tamamı tapulu alan arsalarda mülk sahiplerinin bir hak kaybı olamayacak, mevcut tapulu arsalarından imar planlarına göre alacakları inşaat haklarına göre hesaplamalar yapılacaktır. 

Yapılacak çalışmaların gecekondu uygulamaları ile herhangi bir ilgisi olmayıp, Türkiye'nin tamamında tapusu olan mülk sahiplerinin yaptığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile aynı yöntemler ile uzlaşma faaliyetleri devam edecektir. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ümraniye Belediyesi yine Elmalıkent Mahallesi sınırları içerinde bir Kentsel Dönüşüm Ofisi'ni faaliyete geçirecektir. Bu ofis tüm Ümraniye halkının kentsel dönüşüm ile ilgili sorularına cevap vermek, kentsel dönüşüm ile ilgili doğru bilgiye en kısa sürede ulaşmalarını temin etmek amacıyla yapılmıştır."

 

İstanbul Ümraniye için riskli alan kararı!


Geri Dön