24 / 04 / 2024

Ümraniye-Göztepe metro hattı için sonuçlar temmuzda!

Ümraniye-Göztepe metro hattı için sonuçlar temmuzda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Altyapı Projeler Müdürlüğü'nden aldığımız bilgilere göre, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattının uygulamaya kesin projeleri için 13 Mayıs'ta yapılan ihalenin sonuçları temmuzun ilk haftası açıklanacak...




Ümraniye-Ataşehir-Göztepe ve Bostancı-Dudullu metro hattının uygulamaya esas kesin projeleri için ihale 13 Mayıs'ta yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Altyapı Projeler Müdürlüğü'nden aldığımız bilgilere göre ihale sonuçları temmuzun ilk haftasında açıklanacak. 


Söz konusu ihale şartnamesine göre, işin bitirilme süresi işe başlama tarihinden itibaren 18 ay olarak belirlendi. İhale sonuçlarına göre, metro hattının kesin projelerinin ise 1.5 yılda yapılması hedefleniyor. 2015'te inşasına başlanması düşünülen metro hattı İstanbul Finans Merkezi'nin ulaşım projesi olarak görülüyor. 


İstanbul Finans Merkezi'ne ulaşımı sağlayacak 

İstanbul'u küresel çapta bir finans merkezi haline getirmeyi amaçlayan İstanbul Finans Merkezi projesi 1 milyon 700 bin metrekare alan üzerinde hayat bulacak. 50 bin kişinin istihdam edileceği projeye ulaşımın Ümraniye-Göztepe metro hattı ile sağlanması planlanıyor. 


Marmaray ve diğer metro hatlarıyla entegre edilecek Ümraniye-Ataşehir metro hattının uzunluğu ise 9 kilometre olacak. Toplamda 9 istasyondan oluşacak metro hattının durakları da şöyle; 


*Göztepe

*Sahray-ı Cedid

*Yeni Sahra

*Ataşehir

*Finanskent

*Soyak

*Atakent

*Ümraniye

*Hastane 



Şebnem BER/Emlakkulisi.com 




Geri Dön