25 / 04 / 2024

Ümraniye'de gayrimenkul fiyatları 6 yılda 3 kat arttı!

Ümraniye'de gayrimenkul fiyatları 6 yılda 3 kat arttı!

Üsküdar-Sancaktepe arasını 27 dakikaya düşürecek metro hattı yatırımcıları da peşinden sürükledi. Ümraniye bölgesinde şimdiden 100’e yakın konut, 10 ofis projesine ulaşılırken, 6 yıl önce 100 bin lira olan konut fiyatları 300 bine, kiralar 480 liradan 1.300’e çıktı.



Üsküdar-Sancaktepe arasını 27 dakikaya düşürecek metro hattı yatırımcıları da peşinden sürükledi. Ümraniye bölgesinde şimdiden 100’e yakın konut, 10 ofis projesine ulaşılırken, 6 yıl önce 100 bin lira olan konut fiyatları 300 bine, kiralar 480 liradan 1.300’e çıktı.


İstanbul’a raylı sistemle dev ulaşım hamlesi, yatırımcıları da peşinden sürüklüyor. Büyükşehir belediyesinin, 2019 yılında 400 kilometre metro hattına ulaşmak için çeşitli lokasyonlarda yatırım planı, hattın geçeceği bölgelerin değerine de değer katıyor. Bu hatlardan biri Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosu. Üsküdar-Sancaktepe arasında ulaşımı 27 dakikaya düşürecek ve günde 1.5 milyon kişi taşıyacak bu hatta inşaat çalışmalarının başlamasıyla Ümraniye bölgesinde şimdiden 100’e yakın konut, 10 ofis projesine ulaşıldı.


Bölgede 6 yıl önce 100 bin lira olan konut fiyatları 300 bine, kiralar 480 liradan 1.300 liraya yükseldi. Ofislerde ise metrekare fiyatları da 8 bin 100 liradan başlıyor.


SANCAKTEPE’YE İLGİ ARTTI

Kartal’da ise yine 6 yıl önce 120-130 bin seviyesinde olan satılık konut fiyatları 280 bine, kiralıklar 450 liradan 1.240 liraya kadar yükseldi.  Metroyla ilginin arttığı Sancaktepe’de satılık konut fiyatları 80 bin -85 bin lira seviyesinde olurken, 2016 yılı başlarında 210 bin liraya kadar yükseldi. Kiralık fiyatları da 450 liradan 1.020 liraya kadar çıktı.  Bu yıl sonunda hizmete açılması beklenen metro hattı Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkilap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altnşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe istasyonlarından oluşuyor. Öte yandan 15 Ekim’de temelleri atılan İFM de bölgenin değerini artırırken, fiyatların metronun açılmasıyla daha da yükseltmesi bekleniyor.


YENİ ARSA ARIYORUZ

Ümraniye’de konut ve ofis projesine imza atan firmalardan Fera Grup, satışlarını büyük oranda tamamladı. Fera Business Ümraniye’de son birkaç daire ve ofis kaldığını belirten Fera Grup yöneticileri, yeni gerçekleştirecekleri projelerde de ya merkezi alanları ya da metro-metrobüs-havaray gibi toplu taşıma imkanlarıyla merkeze yakınlaştıran lokasyonları tercih edeceklerini belirtiyor. Fera yöneticileri, bu çerçevede İstanbul ve İzmir’de iki arsayla ilgili görüşmeleri tamamlamakta olduklarını belirtti.


CADDE ÜZERİNDE ARSA BULMAK ZOR

İstanbul’da büyükşehir belediyesinin yatırımları sonucunda 2019 yılında 400 kilometre metro hattına ulaşılacağına işaret eden Fera Grup Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Yedikardeş, yeni metro hatlarından bazılarının ihalesinin gerçekleşmiş olduğunu hatırlattı. Emrullah Yedikardeş , şunları söyledi: “Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu için yeterlilikler alındı. Hızlı tren aktarmalarını kolaylaştıracak Kartal-Tavşantepe metrosu da 10 Ekim itibariyle hizmete girdi. Ümraniye kaliteli ofis stoku ihtiyacının yoğun olduğu bir bölge. İşte bu bölgede hem ihtiyacı tam karşılayan, hem deniz manzaralı bir ofis projesi gerçekleştirdik. Ümraniye’de Cadde üzerinde yapılan en büyük projelerden. Cadde üzerinde arsa bol olmadığı için böyle büyük proje üretmek zor. Teslimatı Nisan 2017 tarihinde yapacağımız projede metrekare fiyatları ise 8 bin 100 lira seviyesinden başlıyor” dedi.


KARTAL, ATAKÖY GİBİ OLACAK

Fera Grup Yönetim Kurulu Üyesi Yedikardeş,  Fera Life Kartal projesinin de  Marmaray  ve Havaray’a yakınlığı ile ilgi çektiğini anlatırken “Kartal-Maltepe hattı yakın gelecekte Şirinevler-Ataköy hattı gibi olacak. Bunu gören yatırımcılar bölgede proje avına çıkarken, teslim tarihi yakınlaşan projelerin avantajını farkediyorlar. Bu durum, yılsonunda teslimi planlanan Fera Life Kartal’ı pek çok projenin bir adım önüne taşıyabiliyor” diye konuştu.


Karar


Geri Dön