25 / 04 / 2024

Ümraniye'deki Samanyolu Medya Center’ın binası ofis projesi oluyor!

Ümraniye'deki Samanyolu Medya Center’ın binası ofis projesi oluyor!

FETÖ’cülerin Ümraniye Belediyesi’ne ait arazi üzerine kat karşılığı yaptırdığı Samanyolu Medya Center’ın yarım kalan binası el değiştirdi. Projeyi 73 milyon TL bedelle Yapı&Yapı tarafından alındı...



Ümraniye Belediye Başkanlığı, Saray Mahallesi'nde bulunan 6 bin metrekare büyüklüğündeki arazide kat karşılığı kültür merkezi inşaatını yaptırmak üzere 2011'de ihaleye çıktı. 8 Eylül 2011'de yapılan ihaleyi Özgün Işık Grubu Ortaklık Girişim İşletmesi aldı.

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre; bir süre sonra, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kapatılan yayın organı STV'nin de içinde bulunduğu Samanyolu Medya Grubu'nun bu Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılan kültür merkezi binasına taşınacağı öğrenildi. O dönemde basında yer alan haberlere göre FETÖ, binaya taşındıktan sonra gruptaki televizyon kanalı sayısını 6'dan 10'a yükseltecekti.

BELEDİYE MÜHÜRLEDİ

Stüdyolardan oluşan 9 kat bodrum ve 8 kat çalışma alanına yer verilen binanın kaderi 2013'te gerçekleştirilen 17-25 Aralık Operasyonu'ndan sonra değişti. Ümraniye Belediyesi, kendi arazisi üzerinde ihale ettiği inşaatı belirlenen usulsüzlükler sebebiyle durduruldu.

Ümraniye Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, yaptığı incelemelerden sonra kaçak yapılaşma ve proje ihlali sebebiyle inşaatı 22 Mayıs 2014'te mühürledi. 63 bin 153 metrekare toplam inşaatı olan ve yüzde 40'ı bitirilebilen bina uzun yıllar atıl şekilde durdu.

İHALE İLE SATILDI

Samanyolu Medya Grubu'nun taşınacağı kültür merkezi, inşaatı durdurulduktan 4 yıl sonra 26 Nisan 2018'de Ümraniye Belediyesi tarafından satışa çıkarıldı. Yaklaşık 73 milyon TL paha biçilen araziye ilk ihalede teklif yapılmazken, ikinci defa yapılan ihaleyi Yapı&Yapı aldı. 

SÖZCÜ'nün edindiği bilgiye göre, şirket kısa bir süre önce binada yeniden yapım faaliyetlerini başlattı. Şantiyeyi aktif hale getiren Yapı&Yapı inşaat alanını 63 bin metrekareden 80 bin metrekareye yükseltti. Bir vinç kurarak toplam 17 katlı binaya birkaç kat daha ekleyecek olan firma, projeyi de ofis projesi yaptı. 

Davet usulü ihalelerin gözdesi

Orjin Grup ve İstinye Park'ın ortaklarından Zafer Yıldırım'ın sahibi olduğu Yapı&Yapı şirketi son yıllarda kamudan aldığı ve toplamı milyarlarca TL'ye ulaşan ihalelerle dikkatleri topuyor. 21-B olarak bilinen “davet usulü” yöntemiyle çok sayıda proje inşa eden firma, halihazırda İstanbul Finans Merkezi'ndeki SPK binası ve özel proje alanı ile Etiler'deki Polis Meslek Yüksekokulu arazisindeki KİPTAŞ'ın projesinin inşaatını üstleniyor. 

Emlak Konut GYO'nun Başakşehir'deki Kuzey Yakası adlı ofis projesini de inşa eden firma, kamudan aldığı çevre düzenleme ve park ihaleleriyle de adını duyurdu.  Ankara  AKM ve Millet Bahçesi, Başakşehir Millet Bahçesi, Hoşdere Hayatpark projesi ve Maltepe sahilindeki 1 milyon 250 bin metrekare dolgu yapılarak inşa edilen Orhangazi Şehir Parkı firmanın projelerinden.


Geri Dön