20 / 04 / 2024

Univa Öğrenci Evleri'ne yoğun talep!

Univa Öğrenci Evleri'ne yoğun talep!

Univa Öğrenci Evleri kurucusu Rıza Hüseyin Erkanlı, projeye olan talebi anlattı. Erkanlı; projenin çıkış nedenini ve yatırımcılarından bahsetti.



Erkanlı Holding'in konseptini oluşturduğu Univa Öğrenci Evleri yatırımcılar için cazip bir alternatif. Ortalama 170 bin TL yatırıma ayda 1.800 TL kira getirisi sağlayan sistemi anlatan Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, gurbetçiler ile Ortadoğu yatırımcıların taleplerine yetişemediklerini belirtti.

Erkanlı şu ifadeleri kullandı; "Üniversiteler hızla büyüyor. Üniversitelerin kapasiteleri de artıyor. Öğrencilerin kalacak yere ihtiyacı var. Baktık Türkiye'de ne kadar yurt var. 700 bin devlet yurduyla beraber 1.1 milyon yurt var. Arada 3 milyonluk açık var."

 Univa Öğrenci Evleri ne yoğun talep!

Yatırımcının eline her ay 1.800 TL geçiyor

Star'ın haberine göre; ilk projesini Sakarya'da başlatan Erkanlı, şu ifadeleri kullandı; "Sakarya'da 67 bin öğrencinin kalacak yer sorunu vardı. Orada 808 haneli ,kampüs şeklinde dizayn edilmiş bir öğrenci evi yaptık. 45 metrekare bu evde 3 öğrenci kalıyor. Her öğrenciden 12 ay boyunca 1.000 TLkira alınıyor. Paranın yüzde 40'ını işletme bedeli olarak alıyoruz. Yatırımcının elinde her ay 1.800 TL geçiyor."  


Geri Dön