26 / 04 / 2024

Ünlü ekonomist Robert Kiyosaki'den son uyarı: Bu sefer 2008'deki krizden daha kötü olacak

Ünlü ekonomist Robert Kiyosaki'den son uyarı: Bu sefer 2008'deki krizden daha kötü olacak

Ünlü ekonomist Robert Kiyosaki, 'çok büyük bir kriz geliyor' diyerek yaklaşan fırtınanın ayak seslerinin şimdiden duyulduğunu ifade etti. Bu gibi kriz dönemlerinin zengin olmak için iyi bir fırsat olduğuna dikkat çeken Kyosaki, ABD'de yaşanacak felaketi de açıkladı.



Pandemi ve Rusya Ukrayna savaşından sonra gelen krizi değerlendiren "Zengin baba, fakir baba" kitabının yazarı Robert Kiyosaki, tarihin en büyük ekonomik çöküşünün kısa süre içinde geleceğini söyledi. 'Bu Dünya tarihindeki en büyük dibe çöküş olacak, borç hiçbir zaman bu seviyelere gelmemişti en büyük problem borç ama buna rağmen para arzı ve borcun gayri Safi Yurtiçi hasılaya oranı uçtu gitti ve bu göstergeler aşağı düştüğünde beraberindeki her şeyi götürür. İşte o zaman altın gümüş ve Bitcoin alacağım.' diyen Kyosaki piyasalarda ses getirecek son uyarısını yaptı. 

Çöküşler zengin olmak için iyi bir zaman mı dır?

Milyarder Motivasyon isimli Youtube kanalında yayınlanan habere göre; Kyosaki piyasalara şu uyarıları yaptı:

S&P 500 aslında S&P 7'dir ve hazine sekreteri Yellen ya da Powell tarafından yönetilir ekonomik durum ile Powell ve Yellen'in yaptıkları birbiriyle örtüşmüyor, bir şey daha söyleyeceğim ben biraz farklı düşünüyorum ve ben büyük finansal çöküşleri severim gelecek çöküşü gerçekten çok çok iyi olacak ve altın gümüş bitcoin ve hisselerin fiyatlarını düşürecek ama iyi haber şu; çöküşler zengin olmak için iyi bir fırsattır ve ben bu yüzden optimistim isteğim altın, gümüş, bitcoin konusunda optimistim ama hisseler konusunda değil.

Resesyon endişeri yaşayan ABD'nin durumunu da değerlendiren Kyosaki ülkede yaşanacak felakaeti şöyle yorumladı:

Borcu olan Amerikalı ev sahipleri ne tür aksiliklerle karşılaşacak, bence sonuç ekonomi ve aile bireyleri için felaket derecede kötü olacak. Amerikan ekonomisi Global Finans piyasaları ve milyonlarca aile ve çalışanların finansal güvenlikleri geciken ödemeler nedeniyle tehlikeye düşmüş olacak. Yaklaşık 50 milyon emekli Sosyal Güvenlik ödemelerini alamayacak veya gecikecek askerlerimiz bir sonraki maaşlarını ne zaman alacaklarını bilmeyecek çocuk ve erkeği indiriminden faydalanan aylık 30 milyon aile bu yardımı alamayacak ya da en azından zamanında alamayacak diyelim ki çöküş bu gece başladı 3 gün sonra nerede ve ne yapıyor olursun? Muhtemelen iş kurma telaşında olurum ben üstünde sadece 3 gün düşünün demiyorum tam anlamıyla fonksiyonel ve operasyonel olabileceğiniz doğru pozisyonlarda olmalısınız.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön