18 / 04 / 2024

Ünlü ekonomistten "Parası olan nereye yatırsın?" sorusuna yanıt geldi

Ünlü ekonomistten

Merkez Bankası (MB), dünkü toplantısında politika faizini beklentilere paralel yüzde 14 seviyesinde sabit bıraktı.



YouTube'da Dünya gazetesinin kanalına konuşan ekonomist Ali Ağaoğlu Türkiye'de dolar kurunun serbest oluşmadığını ifade etti ve ekledi "Aynı şekilde faiz de serbest oluşmuyor."

"Bir yanda yüzde 17 Kur Korumalı Mevduat faizi varken diğer tarafta yüzde 30'lara dayanan kredi faizi bulunuyor. Bir diğer tarafta ise yüzde 70'i aşan enflasyon var. Hep söylediğim gibi aslolan faizdir. Faizi denk tutamadığımız ya da bir platoya yerleştiremediğimiz süre boyunca da dolar kurunda fiyatlama çok zorlaşıyor.

 Ünlü ekonomistten "Parası olan nereye yatırsın?" sorusuna yanıt geldi

Herkes aslolanı dolar kuru zanneder ancak dolar kurunu dahi belirleyen faizddir. Faiz yükselince dolar düşer, faiz düşünce dolar çıkar.”

"Küçük yatırımlarda adres borsa"

Ekonomist Ali Ağaoğlu, ”Her şey dikkate alındığında paranı nereye yatırırsın” sorusuna şu cevabı verdi:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön