29 / 03 / 2024

Ünlü isim doların durmayan yükselişine isyan etti: Halkımız sefil oldu

Ünlü isim doların durmayan yükselişine isyan etti: Halkımız sefil oldu

Türkiye'de dolar 18 liraya doğru hızla yükseliyor. Dolardaki hız kesmeyen yükseliş yüksek enflasyon olarak halka yansırken sürpriz bir isimden ekonomi yönetimine dikkat çeken bir çıkış geldi.



Televizyon ve tiyatro oyuncusu Birce Akalay sosyal medya hesabından yüksek dolar ve hayat pahalılığına isyan etti. 

Birce Akalay Instagram paylaşımında, “Bıktım artık. Emeğimizin değeri, paramız iyiden iyiye pul oldu. İşçimiz, halkımız sefil oldu. Fakat birileri ülkeyi yemeye ve doyumsuzca satmaya devam ediyor. Yargılanacağınız günleri görebilmek ümidiyle ki göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ünlü isim doların durmayan yükselişine isyan etti: Halkımız sefil oldu

DOLAR ARTMAYA DEVAM EDECEK

Bank of America analistleri yüksek enflasyon karşısında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını artırma konusunda kararlı olmaya devam etmesi halinde doların güçlü kalmayı sürdüreceğini savundu.

"ABD en yüksek enflasyon oranına ve en güçlü paraya sahip" değerlendirmesini yapan analistler, "Dolar uzun vadeli başa baş seviyesine ilişkin tahminler ile karşılaştırıldığında aşırı değerli seviyelere ulaştı. Ancak Fed enflasyon konusunda endişeli olmayı sürdürdükçe doların güçlü kalmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

BofA analistleri doların enflasyonun hafiflemesi beklenen bu yılın son çeyreğine veya gelecek yıla kadar güçlü kalmayı sürdüreceğini öngördü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön