28 / 03 / 2024

Ünye Belediyesi'nden imar barışı uyarısı!

Ünye Belediyesi'nden imar barışı uyarısı!

Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Gürel yaptığı açıklamada "Vatandaşlarımızın ileride mağdur olmamaları için yapı kayıt belgelerini muhakkak almalarını istiyoruz. İmar barışına yanaşmayanlar telafisi mümkün olmayan zararlar görebilir." şeklinde konuştu.



Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Gürel yaptığı açıklamada, “İmar Barışı” için son başvuru tarihinin 31 Aralık'ta sona erdiğini söyledi.

Ünye Belediyesi'nde yer alan habere göre, 31 Aralık 2017 tarihine kadar yapılan binaların İmar Barışı kapsamında olduğunu söyleyen Gürel, "Devletimiz, ‘İmar Barışı’ getirdi. Yasa kapsamında 31 Aralık 2017’ye kadar yapılan, imar mevzuatına aykırı, yasaya aykırı, dolayısıyla kaçak olan yapıların hepsine imar barışı kapsamında af getirildi. İmar Barışı yasasıyla, vatandaşın devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması hedefleniyor." şeklinde konuştu.

Ünyeli vatandaşların sıkıntıya düşmemesi için son günü beklemeden imar barışı müracaatını yapmasını isteyen Gürel, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımızın kaçak olarak yaptıkları yapılarla, imar mevzuatına aykırı yapmış oldukları yapılarla ilgili kalan zamanı çok iyi değerlendirmelerini istiyoruz. Vatandaşlarımızın İmar Barışı için başvurularını yapıp, yapı kayıt belgelerinin ücretlerini 31 Aralık 2018’e kadar yatırabilecekler. Vatandaşlarımızın ileride mağdur olmamaları için yapı kayıt belgelerini muhakkak almalarını istiyoruz. İmar barışına yanaşmayanlar telafisi mümkün olmayan zararlar görebilir."

İmar barışına başvuranlar dikkat!

İmar barışında son 15 gün!


Geri Dön