25 / 04 / 2024

Denizli Valiliği’nden imar barışı uyarısı!

Denizli Valiliği’nden imar barışı uyarısı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan imar barışı uygulaması kapsamında başvurular devam ediyor. Denizli Valiliği, konuyla ilgili açıklama yayınladı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye'de bulunan 13 milyon kaçak ve ruhsatsız yapıların kayıt altına alınması için başlatılan imar barışı uygulamasına başvurular devam ediyor. 8 Haziran'da başlayan başvurular 31 Ekim'de sona erecek.

Denizli Gazetesi'nde yer alan habere göre Denizli Valiliği, konu ile ilgili açıklama yayınladı. Açıklamada, “3194 sayılı İmar Kanununun geçici 16. maddesi kapsamında ruhsatsız ve ruhsat ekleme aykırı bir şekilde inşa edilmiş yapılar hakkında uygulanacak işlemleri düzenleyen ve hak sahiplerinin mülkiyet sorunlarını çözen düzenlemede; vatandaşların e-devlet sistemi üzerinden kendi beyanları doğrultusunda yapacağı son başvuru tarihi 31.10.2018 olup, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca süre uzatımına gidilmeyeceği değerlendirilmiştir. Vatandaşlarımızın yapacağı başvurularda belirtilen süreyi dikkate almaları gerekmektedir” ifadeleri yer aldı.

 

7 soruda imar barışı başvurularında merak edilenler!


Geri Dön