18 / 04 / 2024

Ünye, doğalgazla 2017'de buluşacak!

Ünye, doğalgazla 2017'de buluşacak!

Ünye’de kamuoyunun merakla beklediği doğalgaz kullanımı ile ilgili Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, basınç düşürme tesisinin yeri ile alakalı şahıs arazisi problemi yüzünden önümüzde ki yıl ancak kullanılmaya başlanabileceğini söyledi.




Ünye Muhtarlar Derneği ziyareti sırasında Ünye Kamuoyunun merakla beklediği “Şehir ne zaman doğalgaz kullanmaya başlayacak” sorusuna açıklık getiren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Şehir bir kişi yüzünden bu kış doğalgazla buluşamıyor” dedi.


Başkan Çamyar, “Doğalgaz ana caddelerin neredeyse tamamından geçirildi. Niksar Caddesi, Hükümet Caddesi, önümüzde ki hafta Orta Çarşıya başlanacak, yine Saray Caddesi, Çınarlık Caddesi, Atatürk Mahallesinin büyük bölümü ve Saraçlı mahallelerinin doğalgaz altyapısı tamamlandı. Ancak, basınç düşürme istasyonunun yeri ile ilgili hala sıkıntıyı aşabilmiş değiliz. İstasyonun yapılacağı yerle ilgili yer sahibini bir türlü ikna edemedik. Tespit edilen rakamı topluca önden verelim, hatta üstüne yine bir ödeme yapalım şekliyle son bir görüşmemiz oldu. Büyükşehir belediyemiz şahısa bu belirlenen rakamı vererek mülkiyeti devretmesi teklifte bulundu. Hatta tespit edilen rakamdan daha fazla bir rakam teklifinde de bulundu, ancak şahıs yine kabul etmedi. Ekim ayı içerisinde konuyla ilgili bir duruşma gerçekleşecek. Mahkeme firmaya tespit edilen rakamı yatırması için süre verecek. Tespit edilen rakam şahsın hesabına yatırılır yatırılmaz istasyonla ilgili inşa işlemi hemen başlayacak. Bu nedenle kararın ardından inşa süresi de göz önüne alındığında bu kış doğalgazın açılmasının zor olduğunu düşünüyorum. Önümüzde ki yaz dönemine kadar basınç düşürme istasyonu inşaatı biter ve önümüzde ki kış Ünye doğalgaz kullanımına başlar” diye konuştu. 



Ünye Belediyesi



Geri Dön