19 / 04 / 2024

Ünye'de Katı Atık Arıtma Tesisi projesi protesto edildi!

Ünye'de Katı Atık Arıtma Tesisi projesi protesto edildi!

Ordu'nun Ünye ilçesinde toplanan bir grup, yapılacak olan Katı Atık Arıtma Tesisi'ni protesto etti. Basın açıklamasının ardından grup, olaysız şekilde alandan ayrıldı.



Büyükşehir Belediyesi ile Ünye Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ'nin anlaşmasıyla il genelinde toplanan çöpün yakıt olarak kullanılması ve geri dönüşümü için yapılacak olan Katı Atık Arıtma Tesisi protesto edildi.


Ekizkızılcakese Mahallesi'nde yaşayan bazı mahalle sakinleri, ellerinde pankartla tesisin mahalleye yapılmaması için slogan attı. Bazı vatandaşlar da tarım aracı patoz ve araçlarla tesisin yapılacağı yolu kapattı.


İstanbul Ünye Eskikızılcakese Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Birol Bayraktar, yaptığı basın açıklamasında, mahallerine böyle bir tesis istemediklerini söyledi.


Mevcut ayrıştırma tesislerinin uzun vadede çevreye zararlarının olduğunu savunan Bayraktar, "Katı Atık Arıtma Tesislerinin atık sularının toprağa sızması, koku, taşıma ve ekolojik dengeye verdiği zararlar olmak üzere çevreye verdiği zararlar ortadadır. Köyümüze kurulmak istenilen bu tesis köyümüzün gerek insan sağlığı gerekse turizme dayalı gelişimini engelleyici niteliktedir. Her ne kadar ÇED raporu alınmadan kurulacak bir tesis olmasına rağmen, gerek müdürlerin gerekse siyasi parti mensuplarının bu durumu yöre halkıyla da istişare etmelerinin daha doğru olacağı kanaatindeyiz." dedi.


Bayraktar, bölgede bu tür tesislerin yapımına daha uygun alanların olduğunu öne sürerek, kendilerine destek olunması gerektiğini dile getirdi.Basın açıklamasının ardından grup, olaysız şekilde alandan ayrıldı. Protestoya, mahalle sakinlerinin yanı sıra CHP Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın, MHP İlçe Başkanı Ayhan Ayyıldız, Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi de katıldı.


Ordu Afiş Gazetesi


Geri Dön