26 / 04 / 2024

Ünye'ye 12 milyonluk yatırım yapılacak!

Ünye'ye 12 milyonluk yatırım yapılacak!

Ünye Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı, Ünye Belediye Meclis Toplantı Salonunda Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Başkanlığında gerçekleşti.




Ünye Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı, Ünye Belediye Meclis Toplantı Salonunda Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Başkanlığında gerçekleşti.


32 gündem, 2 gündem dışı maddenin görüşüldüğü toplantıda, Ünye için önemli kararlar alınırken toplantı yaklaşık 2.5 saat sürdü. Gündemde görüşülen maddelerinden 7’si imarlı ilgili olurken, maddelerin 2’si kabul edildi, 1’inde encümene yetki verildi, 4’ü ise imar komisyonuna havale edildi. Meclis Toplantısına Emin Yılmaz ve Necdet Yılmaz izinli olarak katılmadı.


Meclis toplantısına katılarak Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’a sürpriz yapan Ünye Baro Başkanı Âdem Pilav ve meslektaşları, Başkan Çamyar’ın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutladı.


Gündemin ilk maddesi olan Ünye Belediyesi 2015 yılı faaliyet raporu okunarak kabul edildi. Strateji Geliştirme Müdürlüğü personeli tarafından yapılan sunumda Ünye Belediyesi’nin 2015 yılında yaptığı çalışmalar, kaynaklar ve kaynakların nerelere kullanıldığı,  personel yapısı ve yapılan hizmetlerle ilgili Belediye Meclis üyelerine bilgi verildi.


Belediyeye 4 Mühendis, 1 Mimar ve 1 Avukat Alınacak


Gündemde görüşülen bir maddede, norm kadro revize işlemleri konusu görüşülerek 4 mühendis, 1 mimar ve 1 avukat alımı kabul edildi. Konuyla ilgili Çamyar, “Belediyemiz büyüyor, modernleşiyor bu anlamda da hızlıca karar almamız ve uygulamamız gerekiyor. Alacak olduklarımızın tamamı mühendis olacak ve mümkün mertebe diğer kamu kurumlarında memur olan ve tecrübeli olanlardan transfer edeceğiz. Bu şekli ile bir çalışma yürütüyoruz. Çünkü imza yetkisi olması gerekiyor” diye konuştu. 


Vekil ve Üye Seçimi Yapıldı


Nisan ayı meclis toplantısında görüşülen maddelerden biri de 1 yıllığına görev yapacak olan 5 kişiden oluşacak İçkili Yerler Belirleme Komisyonu, 5 kişiden oluşacak Plan Bütçe Komisyonu, 5 kişiden oluşacak Tarife Komisyonu, 3 kişiden oluşan Encümen Üyeliği, 5 kişiden oluşan İmar Komisyonu, 2 meclis katibi seçimi, Meclisi Birinci ve İkinci Başkan Vekili belirlendi.


İçkili Yerler Belirleme Komisyonuna Serkan Çolakoğlu, Orhan Gürel ve Yaşar Nuri Dolu, Sezai Kantar ve Murat Çıraklı seçildi.  Plan ve Bütçe Komisyonuna, Abdullah Sarı, Özlem Aldemir Yiğit, Talet Tuncer, Emin Yılmaz seçildi. Tarife Komisyonuna, Hasan Çolakoğlu, Sabire Dönmez, Serkan Çolakoğlu, Abdulkadir Yıldırım ve Yahya Karaoğlan seçildi. İmar Komisyonuna, Orhan Gürel, Zekai Baş, Remzi Taş, İbrahim Ecioğlu ve Murat Çıraklı seçildi.


Encümen üyeliğine, Osman Nuri Dolu, Serkan Güney, İbrahim Ecioğlu seçildi. Divan Katipliğine Serkan Güney ve Serkan Çolakoğlu seçildi. Meclis Birinci Vekilliğine Yaşar Sezgül, İkinci Vekilliğine ise Sezai Baş seçildi.


Kira Süresi 10 Yıla Çıkarıldı


Meclis gündeminde yer alan bir diğer maddede ise, Liseler Mahallesi Devlet Sahil Yolu üzerindeki benzin istasyonunun (Yazıcılar Petrol) 5 yıllık sözleşmesinin iptal edilerek, 10 yıllık sözleşme imzalanması konusu görüşülerek kabul edildi.


Meclis gündeminde 2015 yılı Denetim Komisyonu raporu okunarak meclis üyelerine bilgi verildi. Denetim Komisyonu raporu sonrası açıklama yapan Ahmet Çamyar, “Cuma gününden itibaren doğrudan temin yöntemi ile ilgili fiyat alarak satın alacağı işlemlerde biz internet sayfamıza koymak suretiyle hangi konularda ihaleye çıkıldığı, alıma çıkıldığını internet sayfamızda ilan edeceğiz. Daha önceden ise ilgili firmalara mail gönderiliyordu. Şimdi ise mail olmadan sayfamızdaki ilanı gören herkes teklif verir hale getirilecek” diye konuştu.


2016 Yılında 12 Milyonluk Yatırım Yapılacak


Gündemde görüşülen bir diğer maddede ise, İller Bankası A.Ş.’den Ünye’nin muhtelif yerlerinde yapılacak olan beton yol ve V kanalı işlerinde kullanmak üzere 5 milyon 165 bin lira, kilitli beton parke taşı ile yol yapım çalışmalarında kullanılmak üzere 850 bin lira, Liseler Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti Ünye Belediyesi’ne ait alanda yapılacak olan köylü pazarı yapımında kullanılmak üzere 800 bin lira, yine Ünye’nin muhtelif yerlerinde kamulaştırmalarda kullanılmak üzere 5 milyon lira olmak üzere toplam 11 milyon 765 bin lira kredi kullanılması konusu görüşülerek kabul edildi. Başkan Çamyar konuyla ilgili, “Şu anda İller Bankasına toplam borcumuz 4 milyon lira ve göreve geldiğimizden bu yana İller Bankası’ndan hiç kredi kullanmadık. Dada önceki meclis toplantısında ise 10 milyonluk bir kredi onayı meclisimizden almıştık. Onu kullanmıyoruz, iptal ettik. Bu krediyi kullanacağız” dedi.





Ünye Belediyesi



Geri Dön