25 / 04 / 2024

UR-GE kapsamında 247 projenin yüzde 86'sı tamamlandı!

UR-GE kapsamında 247 projenin yüzde 86'sı tamamlandı!

Ulurararası rekabetçiliğin gelişitrilmesi kapsamında 135 kuruluşun 247 projesinin kapsama alındığını açıklayan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, bunlardan 86’sının tamamlandığını bildirdi.



Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Tebliği çerçevesinde 135 işbirliği kuruluşu tarafından yapılan başvurular neticesinde destek kapsamına alınan 247 projeden 86'sının tamamlandığını, 161 projenin aktif olarak 36 ilde yürütüldüğünü ve projeler kapsamında 5 bin 380 firmayla toplam bin 313 faaliyet gerçekleştirildiğini bildirdi. Elitaş, “3. Kümelenme Konferansı”nın açılışında konuştu. Bakan Elitaş, kümelenme çalışmalarının tanıtımı için TOBB, TİM, MÜSİAD ve TÜSİAD gibi kuruluşlarla bir araya gelerek işbirliği kuracaklarını bildirdi.


FİRMALARA DESTEK


Elitaş, 2023 ihracat hedefleri için Bakanlığının ihracatçılarla omuz omuza çalıştığını, bir taraftan da ihracatı bilmeyen firmalara destek verdiklerini söyledi. Bakanlığının sunduğu imkanlardan bireysel de toplu da faydalanılabileceğine işaret eden Elitaş, kümelenme faaliyetlerine bunların arasında en yüksek desteğin verildiğini bildirdi. Başarının birlik ve beraberlik içerisinde olması halinde engellenemeyeceğine dikkati çeken Elitaş, küme içerisinde bulunan firmaların, üstünlüklerini ortaya koyarak daha farklı, netice getirecek bir gücü oluşturacağını ifade etti. Kümelenmede en temel amaçlardan birinin, kalkınma alanında yol kat etmiş illerle diğer öncelikli iller arasındaki kümelenme felsefesini esas alan sektörel ve sektörler arası işbirliği kurulması olduğunu belirten Elitaş, bu doğrultuda KOBİ'lerin uluslararası platformda tanıtıp ihracat kapasitelerini geliştirecek aktiviteler öngördüklerini söyledi.



Yeni Şafak


Geri Dön