27 / 04 / 2024

Uras Dilekçi mimaride farklı tarzlar geliştiriyor

Uras Dilekçi mimaride farklı tarzlar geliştiriyor

Uras&Dilekçi'in en ilginç projesi İstanbul Sütlüce'de



Yaklaşık yedi yıllık bir geçmişe sahip olan ve kısa bir sürede Türkiye önde gelen mimarlık ofislerinden birisi olmayı başaran Uras&Dilekçi, bugüne kadar birçok prestijli projeye imza attı. Şirketin şu anda mimari projesini yürüttüğü projelerin belki de en ilginç olanları ise Sütlüce Ofis ve Avcılar Otel projesi. Sütlüce Ofis projesi yatay ve camları açılır bir şekilde, Avcılar Otel ise tamamen çelik olarak tasarlandı.   

Uras&Dilekci; farklı, yenilikçi, modern tasarım ve proje anlayışıyla Türkiye'nin önde gelen mimarlık ofislerinden biri. 2003 yılında Durmuş Dilekci ve Emir Uras tarafından kurulan şirket, ağırlıklı olarak otel, alışveriş merkezi, konut, ofis-iş merkezi, sağlık ve eğlence yapıları konularındaki mimari projeler gerçekleştiriyor.
Uras&Dilekçi'nin bugüne kadar, Ümraniye'de yer alan Buyaka Alışveriş Merkezi, Konut ve Ofis, Prestige Mall Alışveriş Merkezi, Avcılar Otel…gibi birçok prestijli projeye imza attı. 
Şirketin şu anda mimari projesini yürüttüğü projelerin belki de en ilginç olanı İstanbul Sütlüce Ofis projesi.
Aysir Turizm tarafından gerçekleştirilen proje, 32 bin metrekare kapalı alan üzerinde inşa ediliyor. Sütlüce Ofis projesi, bölgenin ihtiyacına paralel olarak küçük ve ortak ölçekli şirketler hedeflenerek tasarlandı. Uras&Dilekçi Mimarlık ortaklarından Durmuş Dilekçi camları açılabilen ofis çalışanlarını kapalı bir alanlar sınırlamayan bir ofis tasarladıklarını kaydediyor.

Farklı iki proje
Kağıthane bölgesindeki yatay yapılanmaya uygun olarak planlanan proje her biri altı kattan oluşan toplam üç yatay bloktan oluşacak. Dilekçi, her katta 250 ile 750 metrekare arasında değişen farklı büyüklüklerde kullanım alanı yaratacaklarını belirtiyor. Projede açık alanlara da vurgu yaptıklarına değinen Dilekçi, içeride büyük açık alanlar ve sosyal ortamlar yarattıklarını de belirtiyor. 18 milyon dolar yatırımla yapılması planlanan projenin 2010 sonunda tamamlanarak teslim edilmesi öngörülüyor.
Uras&Dilekçi'nin mimari projesini yürüttüğü bir diğer ilginç proje de Avcılar Otel.  Projenin yatırımcısı Toyota'nın Türkiye distribütörlerinden olan ve 1993 yılında faaliyete başlayan Sonkar Otomotiv.  Avcılar'da
E-5 üzerinde yer alan ve beş yıldızlı olacak olan otel  30 milyon Euro'ya mal olacak. Haziran 2011'de hizmete açılacak olan otel, Türkiye'nin tamamen çelikten yapılan ilk oteli olma özelliğini taşıyacak. Hilton Double Tree markasıyla işletilecek otelin inşasında ABD ve Japonya'da üretilen 2 bin 600 ton Arcelor Mittal çeliği kullanılacak. 31 kat ve 230 odadan oluşacak otel, 104 metre yüksekliğe sahip olacak.
Durmuş Dilekci, proje hakkında şu bilgileri veriyor:
"Pahalı olması nedeniyle Türkiye'deki yapılarda çelik, çok az kullanılıyor. Biz Türkiye'de çelik kullanımlı binaların yayılması için ateşleyici bir görev üstlenelim istedik. Betonarme inşaata göre inşaat süresini yarı yarıya indiriyor ancak yatırım maliyetlerini yüzde 15 artırıyor. Buna karşın inşaat aşaması daha hızlı bir şekilde ilerliyor.”

Uras&Dilekçi'nin inşaatı ve projesi devam eden işleri
Vişnezade Konut projesi(İstanbul) 
Boyalık Otel ve Konut projesi(İzmir)
Bafra Otel 1 Otel projesi(KKTC)
Bafra Otel 2 Golf Oteli(KKTC)
Emaar Ofis ve Toplantı Merkezi projesi(İstanbul)
Paşalimanı Konut projesi(İzmir)    
Okhan Şentürk/Ekonomist


Geri Dön