29 / 03 / 2024

Urla Villaları sorunu Meclis'e taşındı!

Urla Villaları sorunu Meclis'e taşındı!

CHP izmir milletvekili Erdal Aksünger, Urla'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da iki adet villasının bulunduğu iddia edilen yerle ilgili. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın imar planlarında değişiklik yapmasını meclise taşıdı.



Erdal Aksünger, Urla Zeytineli'nde bulu nan tüm villaların ruhsatsız vc kaçak olduğunu belirterek '"Bunların bir kısmı hazine arazisi üzerine yapılmış durumda. Geçmiş dönem izmir İl Özel idaresi villaların yıkılması için defterdarlık milli emlak dairesi başkanlığına 3 kez yazılı olarak başvurmasına rağmen, villalar nedense yıkılmadı. 1 latta villaları yıkma teşebbüsünde bulunan dönemin  İzmir  valisi Cahit Kıraç, Erdoğan'ın talimatıyla Diyarbakır'a gönderildi" dedi. 


Urla villaları Meclis'e Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Urla'da iki adet villasının olduğu iddia edilen yerle ilgili, bakanlığın imar planlarında değişiklik yapması Meclis'e taşındı İzmir milletvekili Aksünger, bu derece bir yolsuzluk iddiasının normal bir ülkede soruşturulacağım, fakat "Yeni Tüıkiye"de artık hukuk ve adalet gibi kavramlardan bahsetmenin mümkün olmadığını söyleyerek "Cumhurbaşkanının villası olsun diye devlet usulsüzlükte seferber olmuş durumda. 1. Derece Sit alanı iken rüşvet karşılığı 3. Dereceye düşürülen yer için. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar durumunda değişikliği yaparak villaları kurtarmaya çalışıyor. 

'Karara itiraz edeceğiz' Biz de olayı takip edip burada taşınmazları bulunanların imar değişikliğine itiraz etmelerini sağlayacağız, itiraz sonucuna göre gerekli davalar açılacak ve hukuki süreç yürüyecektir. izmirliler olarak kentimizin yağmalanmasına asla izin vermeyeceğiz.


'Kaçak cumhuriyeti' Cumhurbaşkanının görev yaptığı AK Saray kaçak, tatil yaptığı villalar kaçak, Çatalca'daki villası usulsüz yapılmış. Erdoğan ailesinin her yerinden villalar, çiftlikler. gemiler, hastane zinciri. gazeteler, TV'lerve isviçre'de milyar dolarlık hesaplar fışkırıyor. 12 yılda ülkeyi yolsuzluk Cumhuriyetine çevirdiler" ded


Yurt Gazetesi


Geri Dön